22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χαβάη: Πάνω από εκατό οι νεκροί – Χιλιάδες ακόμη οι αγνοούμενοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλο και μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στη Χαβάη.

Όπως ανακοίνωσε σχετικώς ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζος Γκριν, ο απολογισμός των θυμάτων έχει υπερβεί το φράγμα των εκατό και διαρκώς ανεβαίνει.

«Έχουν χαθεί ήδη 101 ζωές» μετέφερε, συμπληρώνοντας πως οι ομάδες έρευνας έχουν ολοκληρώσει ως τώρα μόνο το ένα τέταρτο του τομέα που επιχειρούν.

Μόνο με γενετικό υλικό η αναγνώριση

Δυστυχώς και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για την πολύνεκρη αυτή τραγωδία, δεν αποκλείεται ο τελικός αριθμός να διπλασιαστεί μέσα τις επόμενες ημέρες από τη στιγμή που οι αγνοούμενοι κυμαίνονται στους 1.300!

Οι αρχές ζητούν από τους τους συγγενείς όσων αναζητούνται να υποβάλλονται σε εξετάσεις DNA προκειμένου να διευκολυνθεί, ει δυνατόν, η αναγνώριση των θυμάτων, καθώς πολλά από τα πτώματα που εντοπίζονται είναι αδύνατο να ταυτοποιηθούν.

Η Λαχάινα, η βασίλισσα – πόλη στη δυτική πλευρά του Μάουι, καταστράφηκε ολοσχερώς και, αντί για χιλιάδες τουρίστες, μετράει πλέον τους νεκρούς της.

Εθελοντές και στρατός παραμένουν στη πρώτη γραμμή, με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει ότι θα δοθεί στη χώρα όποια βοήθεια χρειαστεί.

Οι τουρίστες στο επίκεντρο

«Η κοινότητά μας χρειάζεται χρόνο για να επουλώσει τις πληγές, να πενθήσει και να συνέλθει», δήλωσε ο δημοφιλής ηθοποιός Τζέισον Μομόα, ζητώντας από τους ταξιδιώτες τουρίστες ν’ ακυρώνουν τα ταξίδια τους στη Χαβάη, ύστερα από την προβολή της ανισορροπίας που παρατηρείται στο Μάουι.

Από την άλλη, αρχές και επιχειρήσεις καλωσόρισαν τους νέους επισκέπτες, λέγοντας ότι η έλευσή του θα μειώσει το πλήγμα στην οικονομία του νησιού.

«Όλοι οι άνθρωποί μας θα πρέπει να επιβιώσουν και δεν μας επιτρέπεται να μην έχουμε δουλειές ή μέλλον για τα παιδιά μας», ισχυρίστηκε ο κυβερνήτης Τζος Γκριν. «Όταν περιορίζονται τα ταξίδια σε μια περιοχή καταστρέφονται οι ίδιοι οι κάτοικοι με πολύ περισσότερους τρόπους απ’ όσο οποιοσδήποτε άλλος».

Ταυτόχρονα βέβαια παραμένει παράταιρη θέα των τουριστών να απολαμβάνουν τις τροπικές παραλίες του νησιού ενώ ομάδες έρευνας και διάσωσης ψάχνουν στα ερείπια κτιρίων και στη θάλασσα για θύματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό