14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χίος: Πρόστιμο για φαναράκια – αερόστατα σε γλέντι γάμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου επενέβη και επέβαλε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι – την ώρα που όλη η Ελλάδα φλέγεται – ένα ζευγάρι στη Χίο είχε την… φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει στο γαμήλιο γλέντι τους ιπτάμενα φαναράκια – αερόστατα, προφανώς για να δώσουν μία έξτρα ρομαντική νότα στο ευτυχές γεγονός. 

Το περιστατικό συνέβη χθες στον όρμο του Λω, στον Βροντάδο Χίου με τον κίνδυνο λόγω της κατεύθυνσης του ανέμου, τα φαναράκια με το εύφλεκτο υλικό να παρασύρονταν στο Αίπος, περιοχή με  χαμηλή βλάστηση και κατά τόπους και πυκνή (νησίδες πεύκων).

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr, η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου επενέβη και επέβαλε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, άγνωστο στην νύφη ή στον γαμπρό. 

Με την ευκαιρία σημειώνεται ότι η χρήση τους απαγορεύεται, ενώ η χρήση βεγγαλικών σε γάμους και λοιπές εκδηλώσεις επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις και μετά την χορήγηση σχετικής άδειας από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Για το περιστατικό του Βροντάδου, η Π.Υ. Χίου ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023, τα εξής:

«Για παράβαση της υπ’ αριθ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη επιβλήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χίου, διοικητικό πρόστιμο, για χρήση αερομεταφερόμενων ιπτάμενων φαναριών – αερόστατων, στην περιοχή του όρμου «Λω», της Δ.Κ. Βροντάδου, του δήμου Χίου». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό