17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χέρι-χέρι συνεχίζουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μετά τις ισοπαλίες στα ντέρμπι

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πράσινοι ήρθαν 1-1 με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και οι κιτρινόμαυροι 0-0 με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια – Εξασφάλισε την Ευρώπη ο Άρης

Συνεχίζουν… χέρι-χέρι ο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στην κορυφή της Super League, έπειτα από τις αποψινές ισοπαλίες στις έδρες τους, όμως στην ισοβαθμία το αβαντάζ έχουν οι πράσινοι, επειδή τερμάτισαν πρώτοι στην κανονική περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός ήρθε 1-1 με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, ενώ η ΑΕΚ 0-0 με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο άλλο ματς των πλέι οφ, ο Άρης νίκησε με 4-2 τον Βόλο και εξασφάλισε την 5η θέση και θα παίξει στην Ευρώπη.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1

Με τους οπαδούς τους να έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έδειξαν διάθεση να πιέσουν και τελικά δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ… Στο 9′ ο Σπόραρ βρέθηκε σε θέση βολής, έπεσε αλλά δεν παράτησε τη φάση και κατάφερε να γυρίσει τη μπάλα για τον Μαντσίνι, ο οποίος πλάσαρε αμέσως για το 1-0.

Προβάδισμα από νωρίς, επομένως, για τους πράσινους, με τους ασπρόμαυρους, από την άλλη πλευρά, να παίρνουν την κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, χωρίς όμως να καταφέρνουν να γίνουν και απειλητικοί. Στο 28′, μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς έκαναν και αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Ολιβέιρα δεν μπορούσε να συνεχίσει, αφήνοντας τη θέση του στον Μπράντον Τόμας.

Αυτόν που είχε, δηλαδή, την καλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 39′, μετά την ωραία μπαλιά του Ρ. Σοάρες, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε και στη συνέχεια ο Σάρλια απομάκρυνε τη μπάλα κρατώντας το 1-0. Το οποίο θα μπορούσε να γίνει και 2-0 στο 45′ από τον Μπερνάρ αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν πρωταγωνιστής και νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 53′ αφού είπε «όχι» στον Σπόραρ που βρέθηκε σε θέση για γκολ, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Και τελικά όσο το έψαχνε, βρήκαν οι Θεσσαλονικείς αυτό της ισοφάρισης… Στο 60′ ο Μπράντον Τόμας πήρε τη μπάλα, πάτησε περιοχή και με ωραίο τελείωμα την έστειλε δοκάρι και μέσα για το 1-1.

Η Λεωφόρος, όπως ήταν λογικό, πάγωσε αλλά θα μπορούσε να ξαναπάρει φωτιά άμεσα, αφού στο 62′ ο Μπερνάρ βγήκε τετ α τετ αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε με το πόδι, για να ακολουθήσει η νέα μονομαχία τους στο 64′ σε εκτέλεση φάουλ με τον Κροάτη τερματοφύλακα να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Τσέριν δεν βρήκε στόχο με σουτ εντός περιοχής.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έψαχνε με κάθε τρόπο το δεύτερο γκολ και το άγγιξε στο 80′ με το σουτ του Μαντσίνι που πήγε στο δοκάρι, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει αλλαγές αμέσως μετά και τους πράσινους να μένουν με 10 παίκτες στο 84′ λόγω αποβολής του Σένκεφελντ που σήκωσε πολύ ψηλά, επικίνδυνα το πόδι στον Μπράντον Τόμας…

Τα πράγματα, με λίγα λόγια, είχαν δυσκολέψει πολύ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τελικά έμεινε στο 1-1, χωρίς όμως αυτό να του στοιχίσει αφού και η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, οπότε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραμένει στην 1η θέση, έστω στην ισοβαθμία, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ (86′ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74′ Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι (86′ Παλάσιος), Ιωαννίδης, Σπόραρ (63′ Ρούμπεν Πέρεθ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (81′ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες. Ντάντας (71′ Σβαμπ), Φ. Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα σημαντικό πρόβλημα στην ενδεκάδα, αφού δεν ήταν διαθέσιμος κανείς από τους δύο δεξιούς μπακ, Ρότα και Σιντιμπέ. Έτσι, επιστρατεύτηκε για το δεξί άκρο της άμυνας ο αριστεροπόδαρος Μιλάντ Μοχαμαντί, ο οποίος επέστρεψε από τραυματισμό μετά από απουσία ενός μήνα.

Την δικαιολογημένη κόπωση της ΑΕΚ από το ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που κατάφεραν με άνεση να κρατούν τους παίκτες του Αλμέιδα μακριά από την περιοχή του Κωνσταντίνου Τζολάκη. Παράλληλα, απείλησαν πρώτοι στο 21΄ με «οβίδα» του Μπακαμπού και εκπληκτική απόκρουση του Αθανασιάδη. Απάντησε άμεσα η ΑΕΚ στο 22΄ με ωραίο συνδυασμό, αλλά αδύναμη εκτέλεση από τον Λιβάι που εξουδετέρωσε ο Τζολάκης.

Στον Ολυμπιακό ανήκε κι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του β΄ ημιχρόνου με τον Αθανασιάδη να αποκρούει το σουτ του Σαμασέκου, τον Μπιέλ να πηγαίνει πρώτος στη μπάλα, αλλά να αστοχεί προ κενής εστίας, στο 57΄, περιγράφηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με την αγωνία να φτάνει στο έπακρο, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού πρόλαβαν τελευταία στιγμή τον Ελίασον στο 88΄ και στην εξέλιξη της φάσης ο Κασάμι βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, όμως ο 37χρονος (!) Άμραμπατ με ένα απίστευτο σπριντ πρόλαβε και κάλυψε! Στα εννέα λεπτά καθυστέρησης που έδωσε ο διαιτητής, η ΑΕΚ «εγκαταστάθηκε» γύρω από την περιοχή του Τζολάκη και προσπάθησε με αιχμή του δόρατος τον Γκαρσία να πετύχει το «χρυσό» γκολ. Όμως δεν τα κατάφερε και έτσι η αγωνία παρατείνεται…

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81′ Ελίασον), Βίντα, Μοχαμάντι, Χατζισαφί, Γιόνσον (61′ Πινέδα), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (81′ Φερνάντες), Άμραμπατ (93′ Ζίνι), Τσούμπερ (60′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Σωκράτης, Μπα (46′ Ντόη), Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου (76′ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89′ Βρουσάι), Μπιέλ (64′ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76′ Ελ Αραμπί).

Άρης – Βόλος 4-2

Ο Άρης έδωσε πανηγυρικό τόνο στην – … και μαθηματικά – εξασφάλιση της συμμετοχής του στη 2η προκριματική φάση του Conference League με τη νίκη του 4-2 επί του Βόλου.

Η επιστροφή του Τζαμαϊκανού στο αρχικό σχήμα αποτέλεσε και τη μοναδική αλλαγή του Τόλη Τερζή στην 11αδα σε σχέση με το πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Άντρε Γκρέι επιστρατεύθηκε λόγω της τιμωρίας του Αμπουμπακάρ Καμαρά και η τελευταία φορά που είχε θέση βασικού ήταν στη 2η αγωνιστική των play-offs με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Από εκεί και πέρα, ο Τερζής διατήρησε την ίδια τριάδα εσωτερικών μέσων (Ετέμπι, Νταμπό, Νταρίντα), τους Λούις Πάλμα, Ματέο Γκαρσία στα επιθετική τετράδα αλλά και την ίδια αμυντική γραμμή (Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού) όπως και τον Κουέστα. Για τον Βόλο, ο Κώστας Μπράτσος δεν είχε πληθώρα επιλογών έχοντας και τις απουσίες των Μπαριέντος, Οζέγκοβιτς. Τάχατος, Πίρινεν, Ασλανίδης και Σι ήταν η τετράδα στην άμυνα πίσω από το πολυπρόσωπο κέντρο με τους Τσοκάνη, Γκάγκι, Μεταξά και επιθετική τριάδα τους Άλχο, Αλούνα και Ντέλετιτς.

Το γρήγορο γκολ είναι ευλογία σε παιχνίδια έντονου βαθμολογικού ενδιαφέροντος κι αυτή είχε ο Άρης καθώς πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 3ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Εμπακατά και κακό διώξιμο του Πίρινεν ο Λούις Πάλμα από πλάγια θέση εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0) καθώς ο Κότνικ δεν πρόλαβε να κλείσει την γωνιά του. Κι έτσι ο Άρης απέκτησε το ψυχολογικό πλεονέκτημα, θα μπορούσε μάλιστα να είχε διπλασιάσει τα τέρματά του στο 8’ όταν ο Βλάντιμιρ Νταρίντα σούταρε ανενόχλητος από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής αλλά σημάδεψε τον τερματοφύλακα του Κότνικ.

Το γρήγορο γκολ καλλιέργησε ελπίδα για καλό και ανοιχτό ποδόσφαιρο, συνέβη όμως το αντίθετο. Ο Βόλος άλλαξε λογική καθώς προσπάθησε να γίνει δημιουργικός και να βρει τις προϋποθέσεις τις ισοφάρισης δίχως όμως να αποδειχθεί και απειλητικός. Για τον Άρη υστέρησαν αρκετοί παίκτες. Τα πλάγια μπακ δεν ανέβαινα συχνά ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Ματέο Γκαρσία δεν ήταν το ίδιο δημιουργικός και ο δε Νταμπό… κακός. Κι έτσι τα λεπτά κυλούσαν με αρκετές ημιτελείς προσπάθειες, ένα σουτ του Άλχο στο 29’ και μια κακή εκτέλεση φάουλ από τον Ντέλετιτς στο 32’.

Στο 43’, η συνεργασία μεταξύ Νταμπό και Εμπακατά δεν βγήκε αλλά η κάκιστη αντίδραση του Σι, όχι μόνο δεν έδιωξε την μπάλα αλλά ανέτρεψε τον δεξιό μπακ του Άρη, έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους για ένα δεύτερο γκολ και ο Λούις Πάλμα δεν αστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι (2-0). Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, περιγράφεται στο Gazzetta.gr

Από ένα λάθος του Λούις Πάλμα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και κλέψιμο του Τάχατου, ο Βόλος λειτούργησε υπέροχα στην transition επίθεση και με τον πλάγιο μπακ των Θεσσαλών να μην αστοχεί απέναντι στον Κουέστα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής (2-1, 50’). Ο Άρης είχε γρήγορη αντίδραση καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Λούις Πάλμα σέρβιρε υπέροχα στον Άντρε Γκρέι ο οποίος σημείωσε το παρθενικό γκολ του εντός του 2023 με προβολή (3-1). Δεν πέρασαν δύο λεπτά (57’) και ο Βόλος βρήκε τον τρόπο διατήρησής του στο παιχνίδι έπειτα από υπέροχη κίνηση του Γκάγκι στην πλάτη του Φαμπιάνο, άστοχη έξοδο του Κουέστα και κοντινή προβολή του Άλχο στην άδεια εστία του Άρη (3-2).

Αν η γκάφα του Σι έδωσε στον Άρη προβάδισμα δύο τερμάτων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αυτή του Μίλος Ντέλετιτς υποχρέωσε τον Βόλο να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο από το 64’. Η απόφαση του διαιτητή Τσαγκαράκη ήταν σωστή καθώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων πήγε με τις τάπες στο πόδι του Νταρίντα στον χώρο του κέντρου και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Με το εύθραυστο 3-2, ο Άρης έψαξε το γκολ που θα «τελείωνε» το παιχνίδι έχοντας καλύτερη λειτουργία στην επίθεση παρόντος του Λούκας Ρουπ. Ο Γερμανός είχε μια καλή στιγμή στο 62’ και λίγο αργότερα ο Κυριάκος Ασλανίδης του… πήρε την μπουκιά από το στόμα καθώς έδιωξε την μπάλα πριν βρεθεί σε τετ α τετ με τον Αυγερινό.

Η πίεση των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα χάρη στα θαυματουργά πόδια του Βλάντιμιρ Νταρίντα ο οποίος στο 74’ έβγαλε υπέροχη ασίστ στον Ματέο Γκαρσία και ο Αργεντίνος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (4-2). Ο Άρης δεν σταμάτησε εκεί καθώς απείλησε και στο 76’ με σουτ του Ρουπ ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αυγερινός σταμάτησε τον Γκρέι ο οποίος πλάσαρε από πλάγια θέση. Ο ίδιος ρυθμός διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα καθώς οι δύο ομάδες δεν «έβγαλαν» άλλη φάση πλην αυτής του Ιτούρμπε στις καθυστερήσεις ο οποίος σε υπεραριθμία της ομάδας του έκανε τη λάθος πάσα.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού (81’ Ενκουλού), Ετέμπο, Νταμπό (56’ Ρουπ), Νταρίντα (81’ Σγούρος), Ματέο Γκαρσία, Λούις Πάλμα (57’ Ιτούρμπε), Γκρέι (81’ Χριστοδουλόπουλος).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ (21’ Αυγερινός), Τάχαρος, Πίρινεν, Ασλανίδης, Άλχο, Μεταξάς (46’ Κάτσε), Τσοκάνης (82’ Οικονομόπουλος), Λούνα (81’ Μεθκίδα), Σι (73’ Πιρές), Γκάγκιτς, Ντέλετιτς

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό