18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία , «Γυαλιά καρφιά» από Σπίρτζη

Ειδήσεις Ελλάδα

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ. Πρωταγωνιστής ήταν ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος φέρεται να άσκησε σφοδρή κριτική τόσο στην εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα, όσο όμως και στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για ηλεκτρονική ψηφοφορία αναφορικά με την εκλογή συνέδρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης μετέφεραν αρχικά στο όργανο την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που κατέθεσε στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία.

Ωστόσο, διευκρίνισαν ότι το ζήτημα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, αφού διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οι τεχνικές προϋποθέσεις για κάτι τετοιο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 και ολοκληρώθηκε μετά τις 9 με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει με έντονο τρόπο την διαφωνία του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία και να μην συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση

«Δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν γίνει ψηφοφορία» φέρεται να ανέφερε ο κ. Σπίρτζης. Αρκετά ήταν τα μέλη που συμφώνησαν με την θέση του πρώην υπουργού, διαφωνώντας οριζοντίως και καθέτως με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Στην αίθουσα επικράτησε κάποια στιγμή πανδαιμόνιο, με τον Πάνο Ρήγα να επιχειρεί να ρίξει τους τόνους και τη Ράνια Σβίγκου να επισημαίνει στο τέλος ότι οι διαφωνίες των μελών της ΚΟΕΣ θα μεταφερθούν στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό