18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Χάος στην Αλβανία: Βουλευτές της αντιπολίτευσης πέταξαν καπνογόνα και καρέκλες μέσα στο κοινοβούλιο ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Βουλευτές της αντιπολίτευσης επιχείρησαν με κάθε μέσο να διακόψουν τη συνεδρίαση, διαμαρτυρόμενοι για αυταρχισμό της κυβέρνησης Ράμα

Οι βουλευτές της αλβανικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν αναστάτωση στο κοινοβούλιο σήμερα (02/11), προσπαθώντας να διακόψουν με κάθε τρόπο μια συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ολοένα και πιο αυταρχική διακυβέρνηση των Σοσιαλιστών του Ράμα.

Οι βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος εμπόδισαν τους Σοσιαλιστές να καθίσουν στις θέσεις τους, στοιβάζοντας τις καρέκλες στο κέντρο της αίθουσας, ενώ άναψαν μέχρι και καπνογόνα.

02.11.2023🇦🇱Albanian Parliament😂 https://t.co/Fjy3xrlEmQ pic.twitter.com/PLexifcbO2

— Hooligans.cz Official (@hooliganscz1999) November 2, 2023

Σημειώνεται πως οι κοινοβουλευτικές «ταραχές» ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες, δύο ημέρες προτού οι εισαγγελικές αρχές κατηγορήσουν τον Μπερίσα για διαφθορά, εξαιτίας ενός σχεδίου αγοράς γης στα Τίρανα που βρίσκεται πλέον υπό νομική διερεύνηση.

Οι βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος κατηγόρησαν επίσης τον υπουργό Εσωτερικών για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, χωρίς, ωστόσο, να παρουσιάσουν αποδείξεις για τον ισχυρισμό τους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι θα «ριζοσπαστικοποιήσει» τις διαμαρτυρίες της, αλλά προς το παρόν δεν έχει προβεί σε περaιτέρω διευκρινίσεις.

: Associated Press



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό