22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Χάμιλτον: «Η δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου να φύγω από τη Mercedes»

Ειδήσεις Ελλάδα

O 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αποχωρεί από την ομάδα της καρδιάς του είναι έτοιμος για μία νέα πρόκληση.

Η «βόμβα έσκασε»! Ο Λιούις Χάμιλτον θα αποχωρήσει από τη Mercedes-AMG F1 στο τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1 σε μία κίνηση που αλλάζει τα πάντα στο σπορ.Ο Βρετανός θα γίνει οδηγός της Scuderia Ferrari σε μία ιστορική συνεργασία ανάμεσα σε έναν οδηγό θρύλο, και την πιο επιτυχημένη ομάδα της F1. Η απόφαση του Χάμιλτον μόνο εύκολη δεν ήταν καθώς θα αποχωρηστεί την ομάδα της καρδιάς του με την οποία κέρδισε έξι παγκόσμιους τίτλους. Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τη Mercedes o Χάμιλτον είπε.

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team and Lewis Hamilton will part ways at the end of the 2024 season. Lewis has activated a release option in the contract announced last year.

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) February 1, 2024

«Είχα 11 φοβερά χρόνια με τη Mercedes και είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Η Mercedes είναι μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι ένα μέρος στο οποίο έχω μεγαλώσει και η απόφαση να φύγω ήταν από τις δυσκολότερες της ζωής μου. Αλλά είναι η σωστή στιγμή να κάνω αυτό το βήμα. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα μου πρόκληση. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την τρομερή στήριξη της οικογένειας της Mercedes, ειδικά στον Τότο για τη φιλία του και τις ικανότητές του ως ηγέτης. Είμαι 100% αφοσιωμένος ώστε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό αυτή τη σεζόν και να κάνω ξεχωριστή την τελευταία μου χρονιά με τα ασημί βέλη».

O αποχαιρετισμός του Βολφ

Ο Τότο Βολφ, η σχέση του οποίου με τον Χάμιλτον αποτέλεσε ορόσημο στο χώρο της Formula 1 για πάνω από μία δεκαετία, δήλωσε:

«Όσον αφορά το ζεύγος ομάδας-οδηγού, η σχέση μας με τον Λούις έχει γίνει η πιο επιτυχημένη που έχει δει το άθλημα, και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το βλέπουμε με υπερηφάνια. Ο Λούις θα είναι πάντα σημαντικό μέρος της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes. Ωστόσο, ξέραμε ότι η συνεργασία μας θα έφτανε σε φυσικό τέλος κάποια στιγμή, και αυτή η μέρα έφτασε. Αποδεχόμαστε την απόφαση του Λούις να αναζητήσει μια νέα πρόκληση και οι δικές μας ευκαιρίες για το μέλλον παραμένουν συναρπαστικές. Αλλά προς το παρόν, έχουμε ακόμη μία σεζόν μπροστά μας και είμαστε επικεντρωμένοι στο να αγωνιστούμε δυνατά το 2024».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό