18.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Χάζεψε την Bugatti Bolide χωρίς το σώμα της

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την Bugatti να συνεχίζει τις δοκιμές ανάπτυξης της Bolide, η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών από ένα αυτοκίνητο που δεν διαθέτει το σώμα, παρά μόνο το carbon monocoque πλαίσιο του.

Αυτό δεν είναι μόνο πιο άκαμπτο και πιο δυνατό, αλλά έχει επίσης αναπτυχθεί για να πληροί τους κανονισμούς LMH και LMDh για αγωνιστικά αυτοκίνητα αντοχής.

Χρειάστηκαν πρόσθετες αλλαγές για τη συμμόρφωση με τις διαφορετικές απαιτήσεις δοκιμών πρόσκρουσης που πρέπει να πληροί το αυτοκίνητο, που επιτρέπεται να κινηθεί μόνο σε πίστες και όχι σε δημόσιους δρόμους.

Η Bolide ζυγίζει 1.450 κιλά και ο 8,0 λίτρων quad-turbo W16 κινητήρας της αποδίδει 1.600 άλογα με 1.600 Nm ροπής, που περνούν στον δρόμο και από τους τέσσερις τροχούς.

Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, η Bolide συνοδεύεται από έναν πυροσβεστήρα στρατιωτικής ποιότητας, με τον οδηγό και τον συνοδηγό να αγκαλιάζονται από ένα εγκεκριμένο από τη FIA σύστημα ζωνών ασφαλείας έξι σημείων και να κάθονται σε καθίσματα συμβατά με LMH με σύστημα HANS για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μόλις 40 Bolide θα κατασκευάσει η Bugatti που έχουν βρει τους ιδιοκτήτες τους εδώ και καιρό. Το κάθε αυτοκίνητο κοστίζει από 4 εκατομμύρια ευρώ και οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό