17.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Φύλλο και φτερό σπίτια-φυλακές για την «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν μπει κινητά τηλέφωνα, usb sticks και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, των οκτώ ατόμων που έχουν προσαχθεί στο πλαίσιο έρευνας για την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σύμπραξη ποινικών με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ σημαντικό ρόλο φέρονται να παίζουν και έγκλειστοι στις φυλακές.

Δεν είναι τυχαίο πως εκτός από τα 10 σπίτια κι αποθήκες στην περιοχή της Αττικής, έρευνες έγιναν και σε δύο καταστήματα κράτησης της επαρχίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν στην κατοχή τους έχει βρεθεί οπλισμός ή εκρηκτικά, ενώ οι ενέργειες που φέρουν την… υπογραφή της «Σύμπραξης Εκδίκησης» είναι τρεις.

Το πιο πρόσφατο χρονικά είναι η έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Το αμέσως προηγούμενο είναι η επίθεση σε σπίτι (σ.σ. χρησιμοποιούνταν και ως γραφείο) επιχειρηματία στην οδό Ηούς στην Κηφισιά, ενώ το πρώτο «χτύπημα ήταν επίθεση με χειροβομβίδα σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 2023 στο Χαϊδάρι.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν ψάχνει τυχόν διασύνδεση και με άλλες επιθέσεις, όπως επίσης και με απειλές εναντίον λειτουργών της Δικαιοσύνης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον ένας από τους προσαχθέντες έχει παρελθόν σε ληστείες τραπεζών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό