22.1 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Φωτιές: Πύρινη κόλαση με δεκάδες μέτωπα ανά τη χώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης. Νέες εστίες φωτιάς ξεσπούν ανά λίγες ώρες σε ολόκληρη τη χώρα με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εθελοντές και κατοίκους να δίνουν τιτάνια όσο και εξαντλητική μάχη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνεται για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε ολη τη χώρα.

Το αποκαρδιωτικό σκηνικό από την καμένη γη, τις χαμένες περιουσίες και τον πυκνό καπνό, που καλύπτει το 83% της επικράτειας, ήρθε να συμπληρώσει η σοκαριστική είδηση για τον εντοπισμό τουλάχιστον 18 απανθρακωμένων σορών κοντά στο δάσος της Δαδιάς Έβρου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕΤουλάχιστον 20 νεκροί στο διήμερο

Πιθανολογείται ότι ήταν μετανάστες που πέρασαν στη χώρα μας και κάηκαν ζωντανοί. Υπάρχουν πληροφορίες για ακόμη 8 απανθρακωμένες σορούς, που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την Πυροσβεστική.

Να θυμίσουμε ότι χθες έχασαν τη ζωή τους ακόμη δύο άνθρωποι – ένας μετανάστης στη Δαδιά και ένας ηλικιωμένος βοσκός στη Βοιωτία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.  

Alexandros Michailidis / SOOCΣυναγερμός σε Φυλή, Ασπρόπυργο

Τη μεγαλύτερη ανησυχία σήμερα προκαλεί σήμερα το μέτωπο στη Φυλή, καθώς η φωτιά θα μπορούσε να περάσει στην Πάρνηθα. Η φωτιά έχει κάψει σπίτια, με τις τοπικές αρχές να κάνουν έκκληση για ενίσχυση των εναέριων μέσων. Περισσότερα εδώ. 

Στον Ασπρόπυργο, όπου δίνεται μάχη να προστατευθεί η βιομηχανική ζώνη.

Κάηκε τουλάχιστον ένα εργοστάσιο στην περιοχή, όπου ξέσπασαν ταυτόχρονα 3 διαφορετικές εστίες το πρωί, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI) Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Λάκκα Κατσαρή στον Ασπρόπυργο στην βιομηχανική περιοχή, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις , Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)Μαίνεται η φωτιά μετά το ολονύχτιο θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη. Ολονύχτιο θρίλερ με την εκκένωση του νοσοκομείου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ EUROKINISSI

Οι ισχυροί άνεμοι πυροδοτούν διαρκώς αναζωπυρώσεις και αλλάζουν τη φορά της φωτιάς. Οι εκκενώσεις οικισμών είναι έτσι συνεχείς.

Λίγο πριν τις 16:00 εστάλη νέο μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνται να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη οι κάτοικοι των οικισμών:

ΜάκρηΔικέλλαΑγία ΠαρασκευήΜεσημβρία⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣ #Έβρος

Εάν βρίσκεστε στις περιοχές #Μάκρη #Δικέλλα #Αγία_Παρασκευή & #Μεσημβρία απομακρυνθείτε προς #Αλεξανδρούπολη

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 22, 2023Τη νύχτα εκκενώθηκε το νοσοκομείο της πόλης, με τους ασθενείς να μεταφέρονται στο λιμάνι. Οι εικόνες ήταν συγκλονιστικές.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά να περικυκλώνει το νοσοκομείο

Ακόμη και νεογνά απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο, το οποίο είχαν κυκλώσει οι φλόγες, ενώ μία έγκυος γυναίκα γέννησε κατά τη διάρκεια της εκκένωσης. Έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Παράλληλα μαίνονται μεγάλα μέτωπα στη Μακρακώμη , τη Ροδόπη, την Καβάλα, την Πρέβεζα , την Αρκαδία και τη Χαλκιδική.  Ενεργό παραμένει το μέτωπο σε Εύβοια, ενώ μαίνεται η φωτιά και στη Βοιωτία.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό