23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Φωτιά στη Βοιωτία: Ταχεία εξάπλωση και εκκενώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύσκολο το μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πρόδρομο Βοιωτίας, όπου επιχειρούν και επίγεια και εναέρια μέσα.

Ήδη έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, ζητώντας τους να είναι σε ετοιμότητα, ενώ λίγο αργότερα υπήρξε και η πρώτη ειδοποίηση για εκκένωση.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

Αν βρίσκεστε στην #Παραλία_Σαράντη απομακρυνθείτε προς #Θίσβη

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 21, 2023

Συγκεκριμένα, το μήνυμα καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στην Παραλία Σαράντη να απομακρυνθούν προς Θίσβη.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και εξαπλώνεται γρήγορα, με τους πολύ ισχυρούς ανέμους να προκαλούν ανησυχία στην πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός εξήγησε πως το μέτωπο στον Πρόδρομο Βοιωτίας είναι «δύσκολο», ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, «με 9 μποφόρ δεν παίζουμε». Επίσης, ανέφερε ότι εκτιμούν ότι βάσει της κατεύθυνσης του ανέμου αναμένουν ότι πρόβλημα θα υπάρξει στην παραλία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θήβας, Γιώργος Αναστασίου ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες σε οικία κοντά στον Πρόδρομο.

Σε ετοιμότητα τα σκάφη του Λιμενικού

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά του λιμενικού τρία αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαράντη , προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό