16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Φωτιά σε δασική έκταση στις Πρέσπες

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική λόγω δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Πύλης Πρεσπών.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πέντε οχήματα με 14 πυροσβέστες.

Νωρίτερα επιχείρησε και καναντέρ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για τρίτο 24ωρο μαίνεται η φωτιά στα Πιέρια Όρη

Για τρίτη ημέρα συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στην Πιερία που κατακαίει παρθένα δασική περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής (31/03) στη δύσβατη περιοχή Σαρακατσάνα, σε υψόμετρο περίπου 1.900 μέτρων, στα Πιέρια Όρη, και γρήγορα επεκτάθηκε, χωρίς να έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση στη συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αναγλύφου, ενώ η φωτιά είναι έρπουσα και κινείται μέσα από χαράδρες.

Σύμφωνα με το pierianews.gr, φαίνεται πως δεν υπολογίστηκε σωστά η φωτιά η οποία έχει ξεφύγει από την πίσω μεριά του δάσους και πηγαίνει προς την πλευρά της Κοζάνης. Σημειώνεται επίσης ότι η φωτιά επιφέρει πολύ σημαντική οικολογική καταστροφή, καθώς καίγεται μία από τις πιο παρθένες δασικές περιοχές της χώρας.

Την ονομασία «Σαρακατσάνα» φέρει και το Καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης που είναι χτισμένο στο κέντρο του Καταφυγίου Άγριας Ζωής.

Στην περιοχή επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 1 ελικόπτερο, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ που διαθέτει τα drones της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό