18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Φυλάκιση δυόμιση ετών πρότειναν οι δυο εισαγγελείς

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από μία διαδικασία παρωδία στα αλβανικά δικαστήρια, ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών στον Φρέντι Μπελέρη  πρότειναν οι δυο εισαγγελείς κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς της Αλβανίας.

Για τον συγκατηγορούμενό του Παντελή Κοκαβέση, οι εισαγγελείς πρότειναν ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος. 

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Φρέντι Μπέλερη, σε δήλωσή του στα αλβανικά ΜΜΕ μετά το τέλος της συνεδρίασης, ανέφερε ότι πρόκειται για έναν «κακώς κατασκευασμένο μύθο» για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και χαρακτήρισε την απόφαση «πολιτική».

«Δεν έφεραν κανένα στοιχείο εκτός από τη μαρτυρία του Αρσέν Ράμα. Είναι ένας πολύ κακοφτιαγμένος μύθος. Είναι μια επαίσχυντη κατηγορία, μια αναμενόμενη απόφαση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Φρέντι Μπελέρη τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεσή μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων.

Όποιος πλαστογράφησε έγγραφα του αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη. Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση και έχετε αφήσει το λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχό τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος».

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Δεκεμβρίου το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για ολιγόωρη άδεια προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Φρέντι Μπελέρη.   

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό