17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Φορτιστή 500 kW αποκάλυψε η Lotus!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι να το κάνεις αν ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρίες έχει την δυνατότητα να φορτίζει με ρυθμούς 250, 300 ή 400 kW αν ο φορτιστής που θα χρησιμοποιήσεις δεν αγγίζει αυτά τα νούμερα; Η ολοκαίνουρια Lotus Eletre για παράδειγμα, υποστηρίζει φόρτιση έως 350 kW αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ταχυφορτιστών στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν τα 300 kW – θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν ξεπερνούν τα 250 kW αλλά νιώθουμε γενναιόδωροι. Η Lotus έχει αναγνωρίσει αυτό το κενό (όχι μόνο στην Ελλάδα φυσικά) και στην έκθεση της Σαγκάη παρουσίασε έναν νέο ταχυφορτιστή 500 kW!

 Ο φορτιστής χρησιμοποιεί έναν ρομποτικό βραχίονα που “κρύβεται” στο εξωτερικό κάλυμμα του και όταν ενεργοποιηθεί εντοπίζει αυτόματα την θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου και συνδέεται με αυτήν χωρίς να απαιτείται η συμμετοχή του οδηγού πέραν της στάθμευσης του οχήματος στην κατάλληλη θέση και με τον κατάλληλο προσανατολισμό φυσικά. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η αγγλική μάρκα δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδια της όσον αφορά στο λανσάρισμα των ταχυφορτιστών στην παγκόσμια αγορά αλλά δηλώνει πως θα εγκαταστήσει 50 σε ολόκληρη την Κίνα και πως αυτοί θα είναι ανοιχτοί για όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ανεξαρτήτως μάρκας. Σε δεύτερη φάση, το δίκτυο της Lotus πιθανότατα θα επεκταθεί με επιπλέον φορτιστές στην Κίνα αλλά και στην Ευρώπη, όπου αναμένεται να λανσαριστούν φορτιστές και από κινέζικες εταιρίες.

Η Lotus φυσικά δεν είναι η μοναδική εταιρία που παρουσιάζει φορτιστή με αυτόματο βραχίονα αφού πριν από μερικές εβδομάδες ένα παρόμοιο concept αποκάλυψε η Hyundai, όπως δεν είναι η μοναδική εταιρία που παρουσιάζει φορτιστή 500 kW αφού η Nio μόλις εχθές “άνοιξε” το δικό της δίκτυο ταχυφορτιστών σε 12 πόλεις στην Κίνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό