19.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Φοιτητές διαμαρτύρονται για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/12) στο Καβούρι μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, περίπου 800 φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από ξενοδοχείο της περιοχής, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος των Πρυτάνεων, και διαμαρτύρονται για το σχέδιο που περιλαμβάνει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι φοιτητές επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών.

Φωτ.: Eurokinissi

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι φοιτητές ζήτησαν να περάσει επιτροπή τους στη σύνοδο των πρυτάνεων και διαμαρτυρήθηκαν έντονα καθώς δεν είχαν απάντηση στο αίτημά τους.

Επικράτησε λεκτική ένταση, η οποία κλιμακώθηκε με χημικά και κρότου λάμψης, με τα πνεύματα να ηρεμούν λίγη ώρα αργότερα.

Φωτ.: Eurokinissi

Νωρίτερα, οι φοιτητές κρατούσαν πανό που αναγράφουν «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Πτυχία με αξία – Δωρεάν σπουδές» και «ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας τώρα!» και φώναζαν συνθήματα, καθώς αντιτίθενται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στο Καβούρι βρίσκεται και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, για να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας προχώρησε και σε ανάρτηση, στην οποία εξήρε τη Σύνοδο Πρυτάνεων, ενώ έκανε λόγο για «εξαιρετική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων».

Φωτ.: Eurokinissi

Αξίζει να σημειωθεί πως η 104η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ξεκίνησε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή των Αντιπρυτάνεων του Προεδρείου της Συνόδου καθώς και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί σήμερα.

Φωτ.: Eurokinissi

Παράλληλα, λόγω της συγκέντρωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη λεωφόρο Καραμανλή (Παραλιακή) στο ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βάρης – Κορωπίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο. Η εκτροπή των αυτοκινήτων γίνεται προς Λ. Βάρης – Κορωπίου.

Φωτ.: Eurokinissi

Φωτ.: Eurokinissi

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό