16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Φλώροι όσοι πολιτικοί κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή, μίλησε για την διαδικασία της συζήτησης της Ολομέλειας της Βουλής για τα Τέμπη, χαρακτηρίζοντας την εξευτελιστική, αλλά και επώδυνη.

Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ANT1, αναφέρθηκε στη διαδικασία και την ομιλία του Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή λέγοντας «παρακολούθησα τη διαδικασία και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από τον κύριο Καραμανλή, που μπήκα μέσα σε αυτό το τρένο. Αφού ήταν ένας τόσο καλός υπουργός, αναρωτιέμαι κιόλας γιατί δεν είναι ακόμη υπουργός; Είναι πραγματικά εξευτελιστικό, είναι πάρα πολύ επώδυνο να τη βλέπεις αυτή τη διαδικασία. Εγώ θα πω ότι είναι ξεδιάντροπη».

Η φράση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη ότι «όσοι μιλούν για μπαζώματα είναι μπάζα» δεν ήχησε καθόλου καλά στα αυτιά συγγενών θυμάτων αλλά και σε επιζώντες του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η Ευδοκία Τσαγκλή, απάντησε στον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ θα έλεγα με τη σειρά μου όσοι πολιτικοί κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους είναι “φλώροι”. Είναι επώδυνο γιατί έχουμε στοιχεία, δεν είναι κάτι που λέμε στον αέρα.

Ερωτηθείσα αν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στην ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Μεταφορών, κ. Καραμανλή, απάντησε ότι «φυσικά και υπάρχουν. Στοιχειοθετούμε ακόμη και τον ενδεχόμενο δόλο. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι δε φοβάται τίποτα και δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία. Όταν η Ευρωπαία Εισαγγελέας έκανε την έρευνά της και από το κατηγορητήριο προέκυψαν ευθύνες για αρκετά πρόσωπα μη πολιτικά και θα έπρεπε να γίνει Προανακριτική Επιτροπή. Την «γνώμη» της Ευρωπαίας Εισαγγελέως την έβαλαν δύο φορές στο συρτάρι. Ας έκαναν προανακριτική».

Σχετικά με την τοποθέτηση της κυβέρνησης περί εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών από την αντιπολίτευση, η επιζήσασα Ευδοκία Τσαγκλή επεσήμανε ότι «δεν μπορώ να πω ότι όλοι είναι αθώοι και να το δω με αφέλεια και αγνότητα ότι δε θα προσπαθούσαν να ασκήσουν πίεση για δικό τους συμφέρον. Αλλά να βλέπουμε λίγο την ουσία, ποια είναι η πραγματικότητα», ενώ επεσήμανε ότι «προφανώς ο καθένας έχει τα οφέλη του».

Για το περιβόητο μπάζωμα η τραυματίας από το τρένο σημείωσε: «Υπάρχουν κωδικοί που έχουν σπάσει και τα πρωτόκολλα… είναι ένα πολύ δολοπλόκο και κακό θρίλερ… αρχίζουν και επεμβαίνουν οι γερανοί στον χώρο, έχουμε τα πρώτα ντοκουμέντα λίγες ώρες μετά. Δεν έχει γίνει και κατάσχεση, δεν έχουμε τα πρωτότυπα αρχεία, τα έβαλαν σε στικάκι τα ηχητικά. Οι διασώσεις σταμάτησαν την 1η Μαρτίου το μεσημέρι και 2 Μαρτίου είπαν ότι δεν έχουμε άλλες διασώσεις για επιζώντες. Υπάρχουν στοιχεία από ξένα δίκτυα ενημέρωσης ότι οι γερανοί δούλευαν σε άλλον χώρο από εκείνον της σύγκρουσης, από εκεί όπου έγινε το μπάζωμα, υπάρχει ένας κρατήρας δίπλα…»

«Πως φυλάς τα πειστήρια στον χώρο του ΟΣΕ που είναι υπόλογος στην έρευνα για το συμβάν; Βρήκαμε εύφλεκτα υλικά και ανθρώπινα μέλη μετά από τόσο καιρό, υπήρχε ξυλόλιο και έχουμε ακόμη μια αγνοούμενη… Υπήρχαν κοντέινερ που μετέφεραν ξυλόλιο, είναι διαφορετικά από τα βαγόνια, είναι γαλβανιζέ και μεταφέρονταν ανάμεσα στα βαγόνια», πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό