17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Φινάλε στην κανονική περίοδο της Α1 Ανδρών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κανονική περίοδος στην Basket League ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής, ο Ιωνικός υποβιβάστηκε μετά από τέσσερα χρόνια στην κατηγορία, η Καρδίτσα παρέμεινε και οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1-8 θα συνεχίσουν στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη regular season με το απόλυτο για δεύτερη συνεχή χρονιά (22 νίκες) καθώς επικράτησε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων της ΑΕΚ 85-78, με την Ένωση (12-10 το ρεκόρ της) να καταλαμβάνει την έκτη θέση και να καλείται να αντιμετωπίσει το (τρίτο) Περιστέρι, με μειονέκτημα έδρας, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με τον (όγδοο) Άρη.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων πρόσθεσε στα φετινά «θύματά» της και τον Παναθηναϊκό, του οποίου επιβλήθηκε στο Περιστέρι με 96-89 σε ένα «χορταστικό» αγώνα που δεν είχε διακύβευμα, αφού ανεξάρτητα από την έκβασή του οι γηπεδούχοι θα ήταν τρίτοι και οι «πράσινοι» δεύτεροι.

Ο Παναθηναϊκός, που θα παίξει στα πλέι οφ με τον Κολοσσό Ρόδου στον πρώτο γύρο, κατέγραψε την έκτη ήττα του στην κανονική περίοδο κι αυτό είναι κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1996-97.

«Διπλό» που του εξασφάλισε την τέταρτη θέση σημείωσε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 88-65 του Απόλλωνα στην Πάτρα και στον α΄ γύρο των πλέι οφ θα αντιμετωπίσει ένα άλλο συγκρότημα από την αχαϊκή πρωτεύουσα, τον Προμηθέα, ο οποίος ηττήθηκε από μια άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Άρη, με 79-95, στο Αλεξάνδρειο.

Ο Κολοσσός Ρόδου πέρασε με νίκη (97-83) από την έδρα του Λαυρίου και θα βρει μπροστά του τον Παναθηναϊκό, ενώ χθες (8/4), στο ντέρμπι για την παραμονή η Καρδίτσα νίκησε στην έδρα της τον Ιωνικό με 85-83 και τον έστειλε στην Elite League.

Τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν το σαββατοκύριακο 22-23 Απριλίου με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που θα αρχίσει στα μέσα της εβδομάδας μετά το Πάσχα, λόγω της Ευρωλίγκας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό