24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Φιγουράρει στα σαλόνια της Α’ εθνικής διεκδικώντας τη στέψη

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν και τα πρώτα βήματα της δημιουργίας γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου ξεκίνησαν στις αρχές του 1980, η ομάδα δεν μπόρεσε να συσπειρωθεί. Περίπου 40 χρόνια μετά, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια της Α Εθνικής κατηγορίας Ελλάδος και διανύει μάλιστα μια καλή σεζόν έως τώρα με 2 νίκες και 1 ήττα σε έναν δύσκολο αγώνα.

Προπονητική ηγεσία 

Με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη στην προπονητική ηγεσία της ομάδας από το 2021, την αρχή δηλαδή της δημιουργίας του νέου τμήματος γυναικών, ο Παναθηναϊκός μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να ριχτεί στην μάχη διεκδίκησης του τίτλου.

Ο Έλληνας τεχνικός στο παρελθόν έχει προπονήσει ομάδες όπως ΑΕ Ηρακλείου, Βριλήσσια, Ελευθερούπολη, Εθνική ομάδα Κουφών, Νέοι του Αχαρναϊκού και την γυναικεία ομάδα της Αγίας Παρασκευής.

Από την Γ’ Εθνική στην Α’ 

Ο ΠΑΟ όπως και όλες οι νέες ομάδες που δημιουργούνται, ξεκίνησε να αγωνίζεται στην Γ’ Eθνική κατηγορία. Ο πρώτος του αγώνα ήταν θριαμβευτικός καθώς επικράτησε με σκορ 7-0 του Αιολικού στο γήπεδο του ΡΟΥΦ.

Μέσα σε 2 χρονιές ανέβηκε 2 κατηγορίες και φέτος ευελπιστεί να κατακτήσει ακόμα ένα τίτλο και να στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδας.

Με νίκη κόντρα στην ΡΕΑ το “βάπτισμα του πυρός” στην πρώτη κατηγορία για τις «πράσινες», με πολύτιμο το γκολ της Ντόμοντ στο 74’ . Ακολούθησε η επικράτηση επί της Καστοριάς με ευρύ σκορ 5-2, αλλά και μια ήττα απο τον ΟΦΗ με 0-1. 

Μεταγραφικές κινήσεις

Το «τριφύλλι» επένδυσε πολύ στις μεταγραφικές του κινήσεις αυτό το καλοκαίρι, δημιουργώντας ένα άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ.

Η προσθήκη της Ελένης Κακαμπούκη, της αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας, αποτελεί μια από τις κορυφαίες μεταγραφές. Αν και ερχόμενη από την Ιταλική Λάτσιο, η διεθνής έχει αγωνιστεί επίσης και στο εγχώριο πρωτάθλημα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, Οδυσσέα Γλυφάδας, Αχελώο Νεοχωρίου, Αίγινα, αλλά και της Ελβετικής Λουγκάνο.

Συμπαίκτρια της Ελένης Κακαμπούκη στην Εθνική είναι και η Δανάη Σιδηρά που άφησε τον Εργοτέλη και το Ηράκλειο, όπου και κατάγεται, για να αγωνιστεί με την φανέλα των πρασίνων. Με πλούσια καριέρα και πολλούς τίτλους στην Κύπρο με τον Απόλλωνα Λεμεσού, η ίδια επιθυμεί να κατακτήσει τίτλους και στην Ελλάδα, για αυτό και πήρε την απόφαση να έρθει στον Παναθηναϊκό. Σε συνέντευξη της για το Flash.gr ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Με τον Απόλλωνα, η αλήθεια είναι, αξιώθηκα μέσα σε 7 χρόνια να κατακτήσω 6 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ. Ήταν πολλά η αλήθεια. Στην Ελλάδα δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάρω κάποιο τίτλο και ένας από τους λόγους που επέλεξα τον Παναθηναϊκό είναι αυτός. Θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και για αυτό πιστεύω ότι στο τέλος η ομάδα θα καταφέρει να κατακτήσει τους στόχους της»

Για την θέση της τερματοφύλακα ο ΠΑΟ αποφάσισε να επενδύσει στα πρόσωπα της Δήμητρας Γιαννακούλη, πάικτρια της Εθνικής, η οποία ήρθε και αυτή από τον Εργοτέλη με πλούσιο βιογραφικό, αλλά και της Δανάης Δημητροπούλου με επίσης χρόνια παρουσίας στα ελληνικά γήπεδα.

Μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού και η διεθνής, Ειρήνη Νεφρού, με πλούσια καριέρα εντός και εκτός συνόρων, αλλά και η συμπαίκτρια της στην Εθνική, Ιωάννα Χαμαλίδου, 7 φορές πρωταθλήτρια με τον ΠΑΟΚ και 5 φορές κυπελλούχος, έχοντας αγωνιστεί σε Ισπανία, Τουρκία και Κύπρο.

Παίκτριες του εξωτερικού όπως η διεθνής με την Σλόβενια ΜάνιαΡόγκαν, η Ελληνοαμερικανίδα επιθετικός Άντζελα Χάρις Πιταούλις, η Τσέλσι Ντόμοντ, και η Τζιοβάνα Μάια, αλλά και του εγχώριου πρωταθλήματος όπως η Κανέλλου, Αντιόχου και Κατωπόλη, στελεχώνουν επάξια το ρόστερ.

Ελπιδοφόρα τα βήματα του Παναθηναϊκού, που στηρίζει και στελεχώνει το ποδόσφαιρό γυναικών, σε ένα απο τα πιο δυναμικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. 

Τζένη Παπαδοπούλου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό