19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Φεστιβάλ Βενετίας: Γιώργος Λάνθιμος και Sofia Coppola θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορυφαίοι σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν, στο Λίντο, τις νέες ταινίες τους

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Alberto Barbera, και ο Πρόεδρος της Μπιενάλε, Roberto Cicutto, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου τις ταινίες της 80ης διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Με την απεργία των ηθοποιών και των σεναριογράφων του Χόλιγουντ να συνεχίζεται δυναμικά, αποτρέποντας αρκετούς διάσημους αστέρες από το να συμμετέχουν στην προώθηση της δουλειάς τους, υπήρξαν πολλές ανησυχίες και συζητήσεις γύρω από το ενδεχόμενο το φετινό line-up να δείχνει διαφορετικό από άλλες χρονιές. Οι διοργανωτές, μάλιστα, είχαν προετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που οι αμερικανικές παραγωγές θα απουσίαζαν εντελώς.

Εμπόδια, όπως ήταν αναμενόμενο, εμφανίστηκαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Το φετινό 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας επρόκειτο να ανοίξει η νέα ταινία του Luca Guadagnino, «Challengers», με τους Zendaya, Josh O’Connor και Mike Faist, ωστόσο η MGM και η Amazon την απέσυραν από τη διοργάνωση με αφορμή την απεργία των ηθοποιών του Χόλυγουντ. Τη θέση της, στη Μόστρα, ως εναρκτήρια ταινία, πήρε το ιταλικό δράμα εποχής του Edoardo De Angelis, «Comandante». 

Ευτυχώς, όμως, παρά τις δύσκολες συνθήκες, κορυφαίοι σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν, στο Λίντο, τις νέες ταινίες τους. Ανάμεσα τους το βιογραφικό δράμα «Ferrari» του Michael Mann με πρωταγωνιστές τους Adam Driver και Penélope Cruz, το «Maestro» του Bradley Cooper για τη ζωή του εμβληματικού συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν, η «Priscilla» της Sofia Coppola, βασισμένη στα απομνημονεύματα της Priscilla Presley για τη ζωή της δίπλα στον «Βασιλιά του Ροκ εντ Ρολ», το «The Killer» του Da Fincher με τον Michael Fassbender στον ρόλο ενός εν ψυχρώ δολοφόνου που αρχίζει να αποκτά συνείδηση, το πολυαναμενόμενο σουρεαλιστικό «ρομάντζο» επιστημονικής φαντασίας του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things»,  με τους Emma Stone και  Marc Ruffalo, καθώς και η νέα ταινία του Wes Anderson, «The Wonderful Story of Henry Sugar», μεταφορά του διηγήματος του Roald Dahl στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Benedict Cumberbatch, Rupert Friend, Dev Patel και Ralph Fiennes.

monopoli.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό