20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Φαραωνικά ψεύδη από ΣΥΡΙΖΑ, ένδεια ιδεών και διγλωσσία

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει 30 νόμους που έκανε καλύτερη την ζωή των πολιτών»

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε χθες από τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε εκτενώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

«Το διακύβευμα», είπε «είναι αν θα προχωρήσει η χώρα μπροστά ή αν θα επιστρέψει σε καταστροφικούς πειραματισμούς. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πίσω ολοταχώς και στηρίζεται σε μια γενική αρχή: όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Θα καταργήσουν 30 νόμους που έκαναν αποδεδειγμένα καλύτερη την ζωή των πολιτών. Θα καταργήσουν τον e-ΕΦΚΑ, τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία, τη γονική άδεια, τον ατομικό κουμπαρά νέων, το νόμο για την διαχείριση πορειών για να παραλύει ξανά το κέντρο. Μετρήσαμε 80 εξαγγελίες που είτε έχουν υλοποιηθεί είτε είναι προς υλοποίηση.

«Έχουν ένδεια ιδεών και διγλωσσία»

Διερωτήθηκε από που θα χρηματοδοτηθούν οι δαπάνες και γιατί εκείνοι δεν έδωσαν αυξήσεις στους υγειονομικούς αλλά και σε άλλους τομείς. Όσα υπόσχονται δεν γίνονται τόνισε και είπε ότι το πρόγραμμα κοστίζει 83 δις ευρώ στην 4ετια. Περίπου 20 με 21 δις ετησίως που οδηγούν σε νέα χρεοκοπία, φτώχεια και διεθνή αναξιοπιστία.

Μίλησε επίσης για «φαραωνικά ψεύδη» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο κόμμα Κασιδιάρη λέγοντας ότι όσοι κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστέρηση από το 2021 να θυμηθούν ότι είχε φέρει διατάξεις στη Βουλή που υπερψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση. Είναι άτοπη συνεπώς η κατηγορία αυτή, είπε. Και πρόσθεσε: Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που παρατηρούσε τις τακτικές του μορφώματος με τον Ηλία Κασιδιάρη να προσπαθεί να κινηθεί στο παρασκήνιο.

Ερωτηθείς για το κάλεσμα Τσίπρα στις προοδευτικές δυνάμεις είπε: Το πόσοι Βουλευτές θα προκύψουν θα μας το πουν οι πολίτες. Εμείς βλέπουμε ότι τα κόμματα της Αριστεράς που υποστηρίζουν την απλή αναλογική δεν έχουν κάνει τίποτα για να προετοιμάσουν την προγραμματική συμφωνία. Το μόνο που βλέπουμε είναι να τσακώνονται αν θα εφαρμόσουν το σχέδιο Δήμητρα ή την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Για το τι θα πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την διερευνητική εντολή απάντησε: «Έχουμε πει ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας σοβαρός θεσμικός πολιτικός και θα κινηθεί εντός των ορίων και επιταγών του Συντάγματος και το τι θα κάνουμε με την διερευνητική εντολή θα μας το πουν οι πολίτες».

Για την έκθεση των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα και την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση είπε μεταξύ άλλων: «Συνομιλούμε με την Κομισιόν με την κα Γιούροβα και έχουν γίνει συστάσεις για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία των δημοσιογράφων και την διαφάνεια στον Τύπο για την οριζόντια ενίσχυση των ΜΜΕ. Εμείς συνομιλούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πως γίνεται χώρες με αυταρχικά και απολυταρχικά καθεστώτα να σημειώνουν καλύτερη θέση από μια δημοκρατική χώρα; Να μας απαντήσει η ίδια η οργάνωση. Δεν έχουμε πάρει απάντηση ως προς την μεθοδολογία και δεν απηχούν την πραγματικότητα. Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου. Σε μια χώρα σαν τα δημοσιεύματα του ρυπαρού Μακελειού δεν μπορούμε να μιλάμε για περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκέρτσος κάλεσε τους δημοσιογράφους να ανατρέξουν στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Ανδρουλάκης χθες ξανά έθεσε κόκκινες γραμμές στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Λέει ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός. Θυμίζω ότι ο κ. Σολτς είναι αρχηγός κυβέρνησης συνεργασίας με ποσοστά γύρω στο 25%. Αυτά που λέει δεν βοηθούν σε δημοκρατικό και ουσιαστικό διάλογο». Για το αν έκανε χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μεταβεί στην Κεφαλονιά και την αντίδραση της κας Τσαπανίδου γι’ αυτό είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας έως τις 21 Μαΐου και μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων».

Επίσης διέψευσε κατηγορηματικά την συνάντηση κυβερνητικού στελέχους με ακροδεξιό πολιτικό λέγοντας: «Όχι, κατηγορηματικά όχι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό