17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Φαινόμενα υποκλοπών η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί» 

Ειδήσεις Ελλάδα

Εφ’όλης της ύλης ήταν η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, κατά την εναρκτήρια εκδήλωση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» στο θέατρο Παλλάς, με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του  πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και πολλών μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που δήλωσε πως παραμένει μάχιμος πολιτικός, αναφέρθηκε στις προκλήσεις του δυτικού Πολιτισμού και στις κρίσεις, που – όπως είπε – αποτελούν τη νέα κανονικότητα. Υποστήριξε ότι η Ευρώπη έχει έλλειμμα ηγεσίας και μίλησε για ψευδαισθήσεις που καταρρέουν με πάταγο.  «Η Ευρώπη βρίσκεται ένα βήμα πριν το κενό», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά έκανε λόγο για «Πρέσπες του Αιγαίου» που κάποιοι επιχειρούν να σύρουν την Ελλάδα.

Παράλληλα , έστειλε «μήνυμα» σε όλους τους αποδέκτες για τις υποκλοπές:

«Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται για πολύ καιρό από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο αναμφίβολα για αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρης απαντήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία» είπε, για να προσθέσει: Αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί»

«Ο δυτικός πολιτισμός δέχεται επίθεση»

Μιλώντας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ανέφερε: «Γιατί στις μέρες μας, ο δυτικός πολιτισμός – στο σύνολό του – δέχεται μία επίθεση που ανοιχτά επιδιώκει την ακύρωσή του. Είναι μια επίθεση σε ό,τι μας συγκροτεί ως πρόσωπα, ως έθνη και ως πολιτιστικές ταυτότητες, Στο όνομα, δήθεν, των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” θέλουν να καταργήσουν τα σύνορα! Και να μπαίνει όποιος θέλει, όπου θέλει. Παράνομα! Σε όλη τη Δύση. Και μόνο στη Δύση…Φέρνοντας εδώ όσα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στη χώρα του. Και απαιτώντας πολλές φορές, να προσαρμοστούμε εμείς στα δικά τους ήθη και έθιμα. Αυτή τη στιγμή οι παράνομες ροές λαθρομεταναστών και τα διεθνή κυκλώματα που τους διακινούν, έχουν γίνει αληθινή μάστιγα, που αποσταθεροποιεί την Ευρώπη, που υπονομεύει ολόκληρη τη Δύση. Και ιδεολογικά προσπαθούν να μας πείσουν, ότι η παράνομη είσοδος σε μία χώρα, είναι το… “υπέρτατο δικαίωμα”! Ότι η απόλυτη παρανομία είναι η… “υπέρτατη νομιμότητα”!»

«Για την Τουρκία στην Κύπρο, κουβέντα»

«Για το ουκρανικό ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε: «Προφανώς καταγγέλλουμε τη Ρωσία που εισβάλλει στην Ουκρανία. Αλλά για την Τουρκία που έχει ήδη εισβάλλει στην Κύπρο εδώ και πενήντα χρόνια, να μην λέμε κουβέντα;Γιατί όποιος το τολμήσει, είναι λέει, “εθνικιστής”; Κάτι τέτοιο είναι αχαρακτήριστο και ασυγχώρητο! Σας το λέω εγώ, που όταν η Χρυσή Αυγή εγκλημάτησε, την έστειλα στη δικαιοσύνη σιδεροδέσμια. Κι από εκεί βρέθηκαν στη φυλακή!

Καθαρές κουβέντες: Άλλο πράγμα οι απεχθέστατοι νεοναζί κι άλλο πράγμα ο πατριωτισμός! Χωρίς τον οποίο δεν υφίσταται καμία κοινωνία και δεν στέκει καμία δημοκρατία!

«Φαρσοκωμωδία τα πλαφόν»

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση και τις αυξημένες τιμές, δήλωσε μεταξύ άλλων  «Σήμερα η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολύ υψηλές τιμές ενέργειας. Που δεν θα κρατήσουν μόνο κάποιους μήνες. Κι έτσι η Ευρώπη απειλείται με αποβιομηχάνιση λόγω της ακριβότερης ενέργειας στην οποία έχει εγκλωβιστεί. (…)Συζητούν για ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Σε μία αγορά όπου κυριαρχούν ποιοι; Όχι εμείς οι αγοραστές, άλλα όσοι πουλούν το αέριο! Sellers market το λένε αυτό…

Και προτείνουν πλαφόν σε τόσο υψηλά επίπεδα, που θα είναι σαν να μην υπάρχει καθόλου πλαφόν. Και σήμερα αποφασίζουν πλαφόν και στο ρωσικό πετρέλαιο, στα 60 δολάρια το βαρέλι. Το οποίο όμως, θα μπορεί να «ξεπλένεται» από τρίτες χώρες και να φτάνει στην Ευρώπη από αλλού, σε αυξημένη, βέβαια, τιμή. Από την οποία και θα χάνει η Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και θα κερδίζουν οι “μεσάζοντες”.

Το λέω απλά: Η Ευρώπη δεν θα αγοράζει από την Ρωσία ευθέως. Η Ρωσία όμως θα πουλάει, ας πούμε στην Ινδία ή την Κίνα. Που μετά, εκείνες θα το πουλάνε σε μας, τους ευρωπαίους, σε ψηλότερες τιμές.

Έτσι, τελικά, το «απαγορευμένο» ρωσικό πετρέλαιο, θα πουλιέται πάλι στην ίδια την Ευρώπη, μέσα από τρίτες χώρες… Μιλάμε για αληθινή φαρσοκωμωδία».

Επίσης ανέφερε πως: «Η Ευρώπη χρειάζεται εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου για δεκαετίες. Υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο- ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, ΑΟΖ Ισραήλ και Αιγύπτου – έχουν αποθέματα και είναι πρόθυμες να πουλάνε στην Ευρώπη».

Οι «Πρέσπες του Αιγαίου»

Ως προς την Τουρκία τόνισε πως «ετοιμάζει το λαό της και τη διεθνή κοινή γνώμη, ακόμα και για μια σύγκρουση με την Ελλάδα. Τώρα πια το παραδέχονται και όσοι μέχρι πρόσφατα το αμφισβητούσαν. Εντός κι εκτός Ελλάδας.Η Άγκυρα επιδιώκει σήμερα ανοικτά να υφαρπάξει το μεγαλύτερο μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη θάλασσα – κυρίως στην ΑΟΖ, στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι αυτό που ονομάζει “Γαλάζια Πατρίδα”. Εγώ βέβαια “Γαλάζια Πατρίδα” ξέρω μόνο την Ελλάδα μας, Όπως κι όλος ο κόσμος».

Εππίσης  υποστήριξε ότι κάποιοι θέλουν να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για να μοιράσουμε τα δικά μας. «Αυτό ονομάζεται Πρέσπες που Αιγαίου. Θα μας πάρουν ότι θέλουν και θα μας αφήσουν ότι περισσέψει, αυτό δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε και σήμερα μπορούμε να το αποτρέψουμε».

Κατά των όρων “γονέας ένα” και “γονέας δύο”».

Συνέχισε λέγοντας πως κορυφαίο πρόβλημα της χώρας το δημογραφικό. Απαράδεκτη η άποψη ότι η λύση μπορεί να συνδέεται με το μεταναστευτικό. Απαιτείται εθνική πολιτική για να κάνουν τα ζευγάρια περισσότερα παιδιά. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. Νωρίτερα ο ίδιος είχε στηλιτεύσει τους ορισμούς «γονέας ένα» και «γονέας δύο», λέγοντας: «Υπάρχει ακόμα η τάση, σε κάποιες δυτικές χώρες, να υποκατασταθεί το ιερό Πρόσωπο της Μάνας και του Πατέρα, στα επίσημα έγγραφα, με περιφράσεις του τύπου: “Γονέας ένα” και “γονέας δύο”».

«Η συμφωνία των Πρεσπών έχει ανατραπεί»

Για το Σκοπιανό ανέφερε πως όταν το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τη συμφωνία των Πρεσπών η παράταξη μας καταδίκαζε ως εθνικά επιζήμια είχα προβλέψει ότι θα δημιουργηθούν φορείς που θα διαδίδουν τη μακεδονική γλώσσα αυτό έγινε στη Φλώρινα. Η συμφωνία των Πρεσπών έχει ανατραπεί. Στα σκοπιά παραμένουν τα αλυτρωτικά σύμβολα στα σχολικά τους βιβλία Σε μερικά χρόνια θα μας ζητήσουν να αναγνωρίσουμε μακεδονική μειονότητα. Δεν υπήρχε τότε Κώστας Καραμανλής να απειλήσει με Βέτο όπως είχε κάνει στο Βουκουρέστι.

Να σημειωθεί ότι σκοπός του Ιδρύματος Α. Σαμαράς, είναι «η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής κι επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών κι ευρωπαϊκών στόχων».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό