18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Φάντασμα: Αντί για πολυτελή αμάξια στους δρόμους, κυκλοφορούν… αγελάδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κυβέρνηση της Κίνας φαίνεται να αφήνει πίσω της τα μεγαλόπνοα σχέδια για την ακίνητη περιουσία και τη στέγαση, αφού κατέληξε να έχει σωρεία εγκαταλελειμμένων πολυτελών κατοικιών σε όλη τη χώρα.

Ένα κραυγαλέο παράδειγμα της οικονομικής κρίσης αποτελούν τα «State Guest Mansions». Εκείνοι που τα έχτισαν, οραματίστηκαν επαύλεις για τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα της χώρας, που φιλοδοξεί να ξεπεράσει σε ΑΕΠ τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

Αντί για τους έχοντες τον πλούτο και για ακριβά αυτοκίνητα, στους δρόμους και στα γκαράζ κυκλοφορούν και παρκάρουν κοπάδια… βοοειδών. Οι αγελάδες είναι τα «φαντάσματα» που υπάρχουν γύρω από τις τοξωτές βεράντες και τις πέτρινες προσόψεις εκατοντάδων εγκαταλελειμμένων πολυτελών κτισμάτων.

Η συνοικία εντοπίζεται γύρω από τους λόφους της Shenyang, 400 μίλια βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Πεκίνο. Η ανάπτυξή της σχεδιάστηκε αρχικά από την Greenland Group, μια εταιρεία ακινήτων με έδρα τη Σανγκάη και ξεκίνησε το 2010.

Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα του HKFP, σε μόλις δύο χρόνια το έργο σταμάτησε αφήνοντας στο πέρασμά του μισοδιαμορφωμένους σκελετούς κατοικιών που μιμούνται τα βασιλικά ανάκτορα της Ευρώπης. Οι ετοιμόρροπες κατοικίες εξακολουθούν να είναι εγκαταλελειμμένες έχοντας αφεθεί στη μοίρα τους.

Στο μεταξύ, οι εποχές αρχίζουν να αλλάζουν και οι ντόπιοι αγρότες οργώνουν τη γη μεταξύ των επαύλεων για να επωφεληθούν από τις μελλοντικές καλλιέργειες. Τα γκαράζ έχουν πλέον μετατραπεί σε αποθήκες για σανό, με τους φράχτες να περιορίζουν τα κοπάδια των αγελάδων μεταξύ των ιδιοκτησιών.

Οι εσωτερικοί χώροι των εγκαταλελειμμένων αρχοντικών έχουν ακόμα πιο οδυνηρή εικόνα. Ένα βαρύ στρώμα σκόνης και υπολείμματα σκουπιδιών είναι η μόνη… επίπλωση στα δωμάτια, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τα πανάκριβα μαρμάρινα δάπεδα, τις κολώνες και τους κρυστάλλινους πολυελαίους.

Σε σημείο της πόλης – φαντάσματος βρίσκεται ακόμα μία πολυτελή γειτονιά με 260 βίλες. «Αυτά (σ.σ. τα σπίτια) θα είχαν πουληθεί για εκατομμύρια, αλλά οι πλούσιοι δεν έχουν αγοράσει ούτε ένα», δήλωσε ο Guo, αγρότης που δραστηριοποιείται στην περιοχή. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό