16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Υπό πολιορκία «σκληρά» πρόσωπα του οπαδικού χώρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους υποκινητές των επεισοδίων στου Ρέντη. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ικανά στοιχεία στα χέρια της ώστε να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα και να φτάσουν οι Αρχές στα άτομα που σχεδίασαν την επίθεση έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Η ΕΛΑΣ έχει βάλει στο στόχαστρο «σκληρά» πρόσωπα του οπαδικού χώρου, τα οποία βρίσκονται μέσα στο κάδρο των ερευνών και είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν εξελίξεις για υποκινητές που «ούτε καν φανταζόμαστε αυτή την ώρα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, που χειρίζονται την υπόθεση, περνούν από κόσκινο αποτυπώματα, DNA και βίντεο από το βράδυ των επεισοδίων. Παράλληλα, έχουν ζητηθεί και άρσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών για αρκετά πρόσωπα που φέρεται να έχουν μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για συγκεκριμένα πρόσωπα, περίπου 20 τον αριθμό, για τα οποία έχει ζητηθεί από τις εισαγγελικές αρχές άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Με αυτό τον τρόπο, οι αστυνομικοί επιχειρούν να «δέσουν» όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους. Αν για παράδειγμα αποδειχθεί από τις κεραίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ότι κάποια από αυτά τα άτομα βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο των επειδοδίων, τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνουν άμεσα συλλήψεις. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα στίγματα στις κεραίες «δείχνουν» τον δρόμο προς νέες συλλήψεις. Μαζί με τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για DNA, αποτυπώματα και ίχνη πυρίτιδας στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το γήπεδο, αναμένεται να δείξουν όλα μαζί και τους άλλους που συμμετείχαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά στοιχεία και για τον άνδρα που έκανε τον κάλεσμα για τη επίθεση και τον οποίο περιέγραψε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο 18χρονος που συνελήφθη.

Εγκληματικές οργανώσεις

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο Γιάννης Οικονόμου θα επισκεφτεί μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου θα ζητήσουν αναβάθμιση της έρευνας της υπόθεσης και την ένταξή της στα όσα προβλέπονται για τις εγκληματικές οργανώσεις. Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο Star, προκάλεσε αίσθηση κάνοντας λόγο απόψε για «οργανώσεις που βγάζουν και λεφτά και που έχουν υποστήριξη και από άλλους κύκλους», για πώληση ναρκωτικών από κυκλώματα χούλιγκανς, ενώ αναφέρθηκε και σε άτομα που «προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση στους αφιονισμένους φιλάθλους ότι μπορούν να έχουν προστασία».

Εφόσον συνενωθούν δικογραφίες, οι έρευνες θα φύγουν από αθλητικούς εισαγγελείς και θα πάνε σε έναν ανώτατο δικαστικό λειτουργό, κάτι που θα δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις στο καυτό ζήτημα της οπαδικής βίας.

Βίντεο ντοκουμέντο έξω από το γήπεδο μετά την επίθεση στον αστυνομικό

Το Flash.gr αποκαλύπτει βίντεο ντοκουμέντο έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» λίγα λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση  εναντίον του 31χρονου αστυνομικού με τη βολή από τη ναυτική φωτοβολίδα.

Το ρολόι από την κάμερα ασφαλείας δείχνει 21:34 – μία ομάδα οπαδών τρέχει προς το γήπεδο αφού νωρίτερα είχε συγκρουστεί με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Τους καταδιώκουν οι άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι λίγα λεπτά πριν στις 21:20 είδαν τον συνάδελφό τους να σωριάζεται στο έδαφος χτυπημένος από τη ναυτική φωτοβολίδα.

Πολλοί από τους οπαδούς μπήκαν εκ νέου στο γήπεδο, άλλοι χάθηκαν στα στενά. Μεταξύ αυτών και ο 18χρονος καθ’ ομολογία δράστης της εκτόξευσης της φωτοβολίδας που χτύπησε τον αστυνομικό με τον δικηγόρο του ωστόσο να αλλάζει σήμερα «γραμμή» και να δηλώνει πως ο πελάτης του ήθελε να στοχεύσει ψηλά αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να μην ήταν η δική του φωτοβολίδα εκείνη που χτύπησε τον αστυνομικό.

Ο 18χρονος πάντως όπως αποκάλυψε το Flash.gr μία από τις πρώτες του κινήσεις αμέσως μετά την επιστροφή του στις κερκίδες ήταν να μιλήσει για το περιστατικό στον αδελφό του αλλά και σε δυο άλλα άτομα τα οποία είχαν πάει στο γήπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flash.gr, ο 18χρονος μετά τα επεισόδια όπου τραυματίστηκε ο 31χρονος άνδρας των ΜΑΤ, συναντήθηκε με τη 17χρονη φίλη του στην οποία εκμυστηρεύτηκε αρχικά ότι ήταν αγχωμένος και φοβόταν μήπως βρεθούν τα αποτυπώματά του σε καπνογόνο που είχε πιάσει νωρίτερα. Δεν είπε τίποτα όμως για τη φωτοβολίδα.

Στο επίκεντρο των ερευνών έχει μπει πλέον το πρόσωπο το οποίο, όπως είπε ο 18χρονος, τον πλησίασε και του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα εξηγώντας του μάλιστα πως θα την ενεργοποιήσει τραβώντας το ειδικό κορδόνι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό