16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Υπό εξέταση η παρουσία στρατιωτών σε εμπορικά πλοία στο Ιράν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αμερικανικός στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει ένοπλα στελέχη του σε εμπορικά πλοία που διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ, σε μια πρωτόγνωρη ενέργεια με στόχο να σταματήσει την κατάληψη και παρενόχληση πλοίων από το Ιράν, δήλωσαν τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Associated Press σήμερα, Πέμπτη.

Οι αξιωματούχοι δεν αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στο σχέδιο. Ωστόσο, χιλιάδες στελέχη του αμερικανικού στρατού κατευθύνονται ήδη προς τον Περσικό Κόλπο, με τα πλοία USS Bataan και USS Carter Hall.

Κατά τους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση και οι συζητήσεις συνεχίζονται μεταξύ των στρατιωτικών αξιωματούχων των ΗΠΑ και των συμμάχων της Αμερικής στον Περσικό Κόλπο.

Πάντως, όπως διευκρίνισαν, σε περίπτωση που το σχέδιο προχωρήσει, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα παρέχουν ασφάλεια μόνο κατόπιν αιτήματος των εμπλεκόμενων πλοίων.

Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία Bataan και Carter Hall αναχώρησαν από τη Βιρτζίνια στις 10 Ιουλίου σε μια αποστολή που το Πεντάγωνο περιέγραψε ως «απάντηση στις πρόσφατες προσπάθειες του Ιράν να απειλήσει την ελεύθερη ροή του εμπορίου στα Στενά του Ορμούζ».

Το Bataan πέρασε μέσω του στενού του Γιβραλτάρ στη Μεσόγειο Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα, κινούμενο προς τη Μέση Ανατολή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό