18.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Υπό έλεγχο στη Γερμανία η λειτουργία του αυτόματου πιλότου

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπό έλεγχο είναι η Tesla στη Γερμανία σχετικά με τη λειτουργία του αυτόματου πιλότου. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών της Γερμανίας KBA διερευνά την αυτοματοποιημένη λειτουργία αλλαγής λωρίδας της Tesla και κατά πόσο θα εγκριθεί για χρήση στην Ευρώπη, ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα Bild am Sonntag, επικαλούμενη εκπρόσωπο της υπηρεσίας.

Η KBA βρίσκεται επίσης σε επαφή με την ολλανδική υπηρεσία οχημάτων, η οποία είναι υπεύθυνη για την έγκριση των αυτοκινήτων Tesla στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Bild.

Ο αυξημένος ρυθμιστικός έλεγχος θέτει σε κίνδυνο την εμπορία της τεχνολογίας αυτοματοποιημένων οχημάτων της Tesla.

Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ ξεκίνησε δεύτερη έρευνα για πιθανό ελάττωμα του αυτόματου πιλότου. Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει επικριθεί για διάφορα ζητήματα. 

Η τελευταία εξέλιξη στη Γερμανία προσθέτει στα ρυθμιστικά εμπόδια που αντιμετωπίζει η Tesla στη χώρα. Η πρόοδος στο πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο, σε μια περιοχή κοντά στο Βερολίνο, ήταν πιο αργή από το αναμενόμενο εν μέσω αντιδράσεων από περιβαλλοντικές ομάδες που ανησυχούν για τη χρήση του νερού και την άγρια ​​ζωή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό