18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Υπόμνημα ΠΑΣΟΚ για «μπλόκο» στους Σπαρτιάτες στις ευρωεκλογές

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπόμνημα κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματος των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές.

Όπως σημειώνει στο υπόμνημά του το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα Σπαρτιάτες δεν πληροί τις προϋποθέσεις κατάρτισης συνδυασμού σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία «και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να αποκλεισθεί η ανακήρυξη του συνδυασμού του».

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «η πραγματική ηγεσία του κόμματος/συνδυασμού αυτού ασκείται από τον κ. Ηλία Κασιδιάρη του Παναγιώτη, καταδικασθέντα σε ποινή κάθειρξης για την ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Στο υπόμνημα περιγράφεται αναλυτικά η προσπάθεια του Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει στις εθνικές εκλογές του 2023, η οποία απέτυχε καθώς οι συνδυασμοί που κατέθεσε δεν πήραν το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο.

Στη συνέχεια, όπως επισημαίνεται, ο Ηλίας Κασιδιάρης «βρήκε έναν νέο τρόπο να καταστρατηγήσει την εκλογική νομοθεσία, στρεφόμενος αυτή τη φορά σε ένα κόμμα, ο συνδυασμός του οποίου είχε ήδη καταφέρει να ανακηρυχθεί». Στο υπόμνημα παρατίθεται η ανάρτηση Κασιδιάρη στο X, στην οποία δηλώνει ότι θα στηρίξει Σπαρτιάτες στις εκλογές του Ιουνίου 2023.

Το ΠΑΣΟΚ αναλύει τις διασυνδέσεις του καταδικασμένου χρυσαυγίτη με το κόμμα των Σπαρτιατών και τονίζει το γεγονός ότι μετά τη δήλωση στήριξής του, το ποσοστό του κόμματος εκτοξεύτηκε. Μέσα από στοιχεία και γεγονότα που καταγράφει, επιδιώκει να καταδίξει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης αποτελεί την πραγματική ηγεσία των Σπαρτιατών και ζητά να μην επιτραπεί η κάθοδός τους στις εκλογές.

Η ποινική δίωξη στους Σπαρτιάτες

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έχει παραγγείλει ποινική δίωξη κατά Κασιδιάρη και άλλων 12 ατόμων, μεταξύ των οποίων και 11 βουλευτές που εξελέγησαν με τους Σπαρτιάτες.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, φέρεται να έχει καταλήξει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώ ήταν έγκλειστος λόγω της καταδίκης του για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, υπήρξε ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών και καθοδηγητής των υποψηφίων βουλευτών με τους οποίους είχε συχνές επαφές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό