18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Υποχώρηση για το Γενικό Δείκτη στις 1268,52 μονάδες (-0,71%) λόγω αποκόμισης κερδών και ευρωπαϊκών αγορών

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Διορθωτικά κινήθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Οι αντίρροπες τάσεις ανάμεσα στους κλάδους αλλά και στις δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE Large Cap περιόρισαν τις απώλειες.

Αισθητή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η σημερινή διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προήλθε από την υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών που διόρθωσαν λόγω της αποκόμισης κερδών από το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας αλλά και από τις ανησυχίες από την πιθανή ύφεση που μπορεί να φέρει η παρατεταμένη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Λίγο πριν τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά (-0,84%), ο γαλλικός CAC (-0,86%), ο ιταλικός MIB (-0,39%) και ο Eurostoxx 50 (-0,68%). Οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές είναι κλειστές σήμερα αλλά οι επενδυτές είναι στραμμένοι στις σινο – αμερικανικές συνομιλίες που στοχεύουν να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Οριακά κάτω από τις 1.270 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με αντίρροπες τάσεις

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ήπιες διορθωτικές κινήσεις και ισορροπημένη σχέση ανοδικών / πτωτικών μετοχών. Σταδιακά και προς το τέλος τις συνεδρίασης διευρύνθηκαν οι απώλειες στις περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές με αποτέλεσμα η συσσώρευση να γίνει πέριξ των 1.270 μονάδων. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στα χαμηλά ημέρας στις 1268,52 μονάδες με υποχώρηση (-0,71%). Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 79,7 εκατ. ευρώ που είναι η χαμηλότερη αξία συναλλαγών τον Ιούνιο, και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 43 έκλεισαν ανοδικά και οι 73 πτωτικά. Ο δείκτης FTSE Large Cap υποχώρησε κατά (-1,05%) και ο δείκτης FTSE Mid Cap κατά (-0,37%).

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι Εμπορίου (0,49%) και Κατασκευών (0,16%) και τη μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (-2,42%), Υγείας (-2,3%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,29%), Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-2,08%) και οι Τράπεζες υποχώρησαν κατά (-1,3%).

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν Alpha Bank, Epsilonet, ΟΠΑΠ (έκοψε και το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου), Eurobank.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό