17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Υποκύπτει στις διεθνείς πιέσεις για τους Ουιγούρους;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κίνα αντικατέστησε τον αξιωματούχο του Κομμουνιστικού Κόμματος που έχει συνδεθεί με τα βασανιστήρια και την καταστολή της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων αλλά και άλλων θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων στην Σιντζιάνγκ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση το Σάββατο ότι ο κυβερνήτης της παράκτιας οικονομικής δύναμης της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ από το 2017, Ma Xingrui, αντικατέστησε τον Chen Quanguo στη θέση του επικεφαλής του κόμματος στην επαρχία Σιντζιάνγκ. Ο Chen θα περάσει σε άλλη θέση.

Η αλλαγή ήρθε στο πλαίσιο ευρύτερου ανασχηματισμού ενόψει του 20ου συνεδρίου του κόμματος του επόμενου έτους, που ήταν προγραμματισμένο για το φθινόπωρο. Δεν είναι, ωστόσο, σαφές εάν η κίνηση σηματοδοτεί μια επανεξέταση της συνολικής προσέγγισης της Κίνας στην Σιντζιάνγκ, ενώ το Πεκίνο δεν θα εισέπραττε θετικά οποιαδήποτε ερμηνεία ότι υποκύπτει στη διεθνή πίεση.

Ορισμένοι κινέζοι παρατηρητές έχουν σημειώσει ότι ο Chen μπορεί να προωθηθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος. Άλλοι λένε ότι ο αντικαταστάτης του μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό