18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Υποκατάστατα αλατιού: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Συστημική ανασκόπηση των διαθέσιμων στοιχείων που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση Heart, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα διατροφικά υποκατάστατα αλατιού μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και θανάτου από όλες τις αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Είναι γνωστό ότι μια διατροφή πλούσια σε νάτριο και φτωχή σε κάλιο, αυξάνει την αρτηριακή πίεση.

Περίπου 1,28 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και μόνο το 42% από αυτούς διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται. Η υπέρταση αποτελεί κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Στα υποκατάστατα άλατος, μια αναλογία χλωριούχου νατρίου (NaCl) αντικαθίσταται με χλωριούχο κάλιο (KCl).

Onmed.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό