22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Υποδοχή» της επενδυτικής βαθμίδας με πτώση 0,71%

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε χαμηλά τριμήνου, παρά την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια, έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, και συγκεκριμένα στο -0,71% και τις 1.250 μονάδες, ενώ οι απώλειες έφτασαν και ως το -1%. Πιέσεις στις τράπεζες, που έφτασαν ακόμη και στο -4%.

Η DBRS έδωσε επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σε ΒΒΒ (low) το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας  με σταθερές προοπτικές, από ΒΒ (high) με σταθερές προοπτικές. Είναι ο πρώτος από τους τέσσερις αναγνωρισμένους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οίκους, ο οποίος δίνει στην Ελλάδα ξανά την επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια.

Στην ανακοίνωσή του ο οίκος σημειώνει ότι η αναβάθμιση αντανακλά την άποψη ότι, με βάση και το εντυπωσιακό ιστορικό της Ελλάδας, οι ελληνικές Αρχές θα παραμείνουν δεσμευμένες στη δημοσιονομική υπευθυνότητα, διασφαλίζοντας ότι ο λόγος του δημόσιου χρέους θα παραμείνει σε πτωτική τάση.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, ξεκινώντας μια εβδομάδα με ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων σε όλο τον κόσμο.

Ο δείκτης αναφοράς Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,34% κατά τη διάρκεια των απογευματινών συναλλαγών, αν και τα κέρδη του έφτασαν και το +0,9% νωρίτερα στη συνεδρίαση. Οι βασικοί πόροι σημείωσαν άνοδο 2,5%.

Ο Stoxx 600 έσπασε την Παρασκευή ένα αρνητικό σερί επτά συνεδριάσεων, το μεγαλύτερο από τον Φεβρουάριο του 2018. Με θετικό πρόσημο όλες οι βασικές ευρωπαϊκές χρηματαγορές, κέρδη 0,36% για τον γερμανικό DAX.

Οι επενδυτές προσβλέπουν στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα, με τον τελευταίο δείκτη τιμών καταναλωτή να αναμένεται την Τετάρτη και τον δείκτη τιμών παραγωγού την Πέμπτη.

Οι αμερικανικές μετοχές άνοιξαν υψηλότερα τη Δευτέρα, ξεκινώντας θετικά την εβδομάδα συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,07%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,34%, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,55%.

Οι μετοχές της Tesla εκτινάχθηκαν τη Δευτέρα μετά την αναβάθμιση της μετοχής από αναλυτές της Morgan Stanley, επικαλούμενοι τις δυνατότητες του υπερ-υπολογιστή που αναπτύσσει η Tesla.

Η ομάδα της Morgan Stanley αύξησε την τιμή-στόχο για τις μετοχές της Tesla κατά 60% στα 400 δολάρια, από 250 , προχωρώντας σε σύσταση overweight. Οι μετοχές σημείωσαν πρόσφατα άνοδο περισσότερο από 5% και οι καλύτερες επιδόσεις του S&P 500.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό