21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Υποβλήθηκε σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση

Ειδήσεις Ελλάδα

Σαν… κεραμίδα έπεσε στη Βρετανία η είδηση πως η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, υποβλήθηκε χθες Τρίτη (16/1) σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Στην ανακοίνωση από τα Ανάκτορα αναφέρεται μεν ότι η επέμβαση ήταν προγραμματισμένη, ωστόσο σημειώνεται ότι η Κέιτ Μίντλετον θα μείνει στο νοσοκομείο από 10 έως 14 ημέρες και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο σπίτι της για αποθεραπεία αλλά και ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στα καθήκοντά της μέχρι τουλάχιστον το Πάσχα.

Αστυνομικοί φρουρούν την είσοδο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας / Φωτ. Reuters

Δείτε την ανακοίνωση:

Αναλυτικά, στην επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι του Κένσινγκτον αναφέρεται:

«Η Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα της Ουαλίας εισήχθη χθες στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχημένη ενώ αναμένεται πως θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες, πριν επιστρέψει στο σπίτι της για να συνεχίσει την ανάρρωσή της. Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της έως μετά το Πάσχα.

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που προκαλεί αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της και την επιθυμία της να παραμείνουν απόρρητα τα της υγείας της. Ως εκ τούτου, το παλάτι του Κένσινγκτον θα παρέχει ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο της Αυτής Βασιλικής Υψηλότητας μόνο όταν υπάρχουν σημαντικές νέες πληροφορίες για να μοιραστούν.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους ενδιαφερόμενους για το γεγονός ότι πρέπει να αναβάλει τις επερχόμενες υποχρεώσεις της. Ανυπομονεί να επανέλθει στα καθήκοντά της, το συντομότερο δυνατό».

Φωτ. Reuters

Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει ήδη τροποποιήσει το πρόγραμμα του προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στην Κέιτ.

Φωτ. Reuters

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα,  έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες επισκέψεις τους, εντός και εκτός Βρετανίας ενώ και το ταξίδι που προγραμμάτιζαν εδώ και μήνες για την Άνοιξη, στη Ρώμη, θεωρείται αμφίβολο το εάν θα πραγματοποιηθεί. 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη σχετικά με τους λόγους της νοσηλείας της 42χρονης πριγκίπισσας, όμως, επισημαίνουν ότι η Κέιτ Μίντλετον δεν πάσχει από καρκίνο.

Η Κέιτ έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή της ανήμερα των Χριστουγέννων, όταν η βασιλική οικογένεια πραγματοποίησε την ετήσια επίσκεψή της στην εκκλησία για να παρακολουθήσει την τελετή, κοντά στην οικία του βασιλιά Καρόλου στο Σάντριγκχαμ, στην ανατολική Αγγλία και δεν παρουσίαζε σημάδια αδιαθεσίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό