18.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Υπηρεσιακός τεχνικός στην Εθνική Γυναικών της Γερμανίας ο Χρούμπες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο παλαίμαχος Γερμανός διεθνής Χορστ Χρούμπες, πρωταθλητής Ευρώπης το 1980 με την Εθνική ομάδα, ορίστηκε υπηρεσιακός προπονητής της γερμανικής γυναικείας ομάδας.

Θα αντικαταστήσει την Μαρτίνα Βος-Τέκλενμπουργκ «μέχρι νεωτέρας», ανακοίνωσε η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) σε δήλωσή της: «Ο Χορστ Χρούμπες επέστρεψε στην DFB. Σε ηλικία 72 ετών διαδέχεται την ασθενούσα Μαρτίνα Βος-Τέκλενμπουργκ ως προπονητής της γυναικείας ομάδας σε προσωρινή βάση».

Τον Μάρτιο του 2018, μετά την απόλυση της Στέφι Τζόουνς, ο παλαίμαχος θηριώδης σέντερ φορ του Αμβούργου, είχε επίσης αναλάβει προσωρινά καθήκοντα ως τον επόμενο Νοέμβριο.

Η Μαρτίνα Βος-Τέκλενμπουργκ δεν συμμετείχε στη συγκέντρωση του Σεπτεμβρίου για λόγους υγείας. Ο σύζυγός της, Χέρμαν Τέκλενμπουργκ, εξήγησε στον γερμανικό Τύπο ότι η σύζυγός του επέστρεψε από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αυστραλίας «εξουθενωμένη σωματικά και ψυχικά».

Δύο φορές σκόρερ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1980 (τότε Κύπελλο Εθνών) με τη «Μάνσαφτ» και νικητής του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με το Αμβούργο το 1983, ο Χρούμπες θα έχει βοηθούς τους Τόμας Νόρενμπεργκ και Μπρίτα Κάρλσον.

Ως ομοσπονδιακός εκλέκτορας των μικρότερων γερμανικών Εθνικών ομάδων, ο Χρούμπες κατάκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο τόσο με τους Νέους (U-19) το 2008 όσο και με τις Ελπίδες (U-21), το 2009.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό