23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο τροπολογία του ΕΛΚ για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του φράχτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιτρέπεται η κινητοποίηση κονδυλίων για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

Υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που επιτρέπει τη χρηματοδότηση συνοριακών υποδομών, ανοίγοντας το δρόμο για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε υποδομές όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο.

Ειδικότερα, στην ψηφοφορία σήμερα στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής για τις «Κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2024 – Τμήμα III» υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΕΛΚ για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα με 322 ψήφους υπέρ, 290 κατά και 20 αποχές, με την παράγραφο 49 που περιλαμβάνει την λεγόμενη «τροπολογία Παπαδημούλη» να καταπέφτει και να τροποποιεί την παράγραφο 23 του κειμένου που είχε διαμορφωθεί με πρωτοβουλία των εισηγητών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Σοσιαλιστών, της Ευρωομάδας του Εμμανουέλ Μακρόν Renew Europe και των Πρασίνων.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε την τροπολογία Παπαδημούλη για την απαγόρευση χρηματοδότησης του φράχτη από την ΕΕ… Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ένα ακόμη θέμα στη λάθος πλευρά, απέναντι στο εθνικό συμφέρον», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα social media, με αφορμή το γεγονός ότι υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΕΛΚ για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε χαρακτηριστικά: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε την τροπολογία Παπαδημούλη για την απαγόρευση χρηματοδότησης του φράχτη από την ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της ευρωπαϊκής “οικογένειας” στην οποία ανήκει η ΝΔ, για την κινητοποίηση κονδυλίων για την ενίσχυση των υποδομών στα σύνορα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ένα ακόμη θέμα στη λάθος πλευρά, απέναντι στο εθνικό συμφέρον. Συνεχίζουμε την κατασκευή του φράχτη, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Το έργο είναι υψίστης εθνικής σημασίας, είναι ένα έργο για την ασφάλεια της Πατρίδας μας και θα γίνει σε κάθε περίπτωση».

«Κατέπεσε η “τροπολογία Παπαδημούλη” για μη χρηματοδότηση φράχτη σε Έβρο. ΕΛΚ και ΕΕ δίνουν απάντηση. Φυλάμε σύνορα προωθούμε μετανάστευση με κανόνες. Νέα Δημοκρατία σεΕυρωκοινοβούλιο και Κυβέρνηση σε Συμβούλιο συντονισμένα και με σχέδιο αντιμετωπίσαμε τη μεταναστευτική κρίση. Ειδικά με πρωτοβουλίες Med5 και διαδικασία Βίλνιους για αλληλεγγύη προς κράτη υποδοχής και αποτελεσματική φύλαξη συνόρων ΕΕ» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης.

«Θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση την αυτονόητη υποχρέωσή της να προστατεύσει τα σύνορά της στον Έβρο, χρηματοδοτώντας τον φράκτη από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Ναι ή όχι;» αναφέρει στο Twitter η ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό