16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

“Υπέροχο και μοναδικό” entry-level μοντέλο ετοιμάζει η Audi

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την πρόσφατη κατάργηση των A1 και Q2 το A3 και το Q3 έχουν απομείνει ως τα δύο σημεία εισόδου για την γκάμα θερμικών μοντέλων της Audi. Το πρώτο ανανεώθηκε πριν από μερικές ημέρες και περιμένουμε το φρεσκάρισμα του δεύτερου στο προσεχές μέλλον αλλά όσον αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά, το λεγόμενο “entry-level” βρίσκεται ακόμα υψηλότερα και αυτό θα πρέπει να αλλάξει αν η γερμανική εταιρία δεν θέλει να απομακρύνει τους πελάτες που αναζητούν κάτι πιο μικρό και προσιτό. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας, Gernot Dollner, ένα τέτοιο μοντέλο αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα της Audi γύρω στο 2027 και ενώ αρνήθηκε να δώσει επιπλέον πληροφορίες, ανέφερε ότι “θα είναι ένα υπέροχο, μοναδικό ανεξάρτητο μοντέλο”…
Το “υπέροχο” και το “μοναδικό” μπορούμε να τα καταλάβουμε αλλά το “ανεξάρτητο” είναι που μας μπερδεύει λίγο καθώς δεν μπορούμε να το ερμηνεύσουμε. Σημαίνει ότι το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που προορίζεται για την βάση της γκάμας της Audi, κάτω από το Q4 e-tron που εκτελεί αυτό το καθήκον μέχρι τώρα, δεν θα σχετίζεται με κάποιο ήδη υπάρχον; Και με την σειρά του, τι σημαίνει αυτό δεδομένου ότι η λογική λέει πως το επερχόμενο μοντέλο θα πάρει τη μορφή είτε ενός SUV, είτε ενός crossover; Το μόνο που συμπλήρωσε ο Dollner είναι το εξής:

“Αυτό δεν θα είναι ένα 4-μετρο αυτοκίνητο. Δεν είμαι τόσο δογματικός. Δεν θα αντικαταστήσουμε το A1 ή το Q2, όχι άμεσα τουλάχιστον. Αλλά το νέο μοντέλο κάτω από το Q4 θα είναι σίγουρα το σημείο εισόδου μας.”
Όπως καταλαβαίνεις, το αφεντικό της Audi δεν ήταν διατεθειμένο να αποκαλύψει το οτιδήποτε σχετικά με τον Βενιαμίν της εταιρίας. Δεν μπήκε σε λεπτομέρειες ούτε καν για την αρχιτεκτονική που θα χρησιμοποιηθεί. Παρότι η προφανής επιλογή είναι η MEB πλατφόρμα του ομίλου, μία πλατφόρμα που χρησιμοποιείται ήδη στο Q4 e-tron και γνωρίζουμε ότι είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μικρότερα όσο και μεγαλύτερα μοντέλα, ο Dollner δήλωσε μονάχα ότι “η τελική απόφαση […] δεν έχει παρθεί ακόμα”. Με λίγα λόγια, δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες ούτε καν για να ξεκινήσουμε να υποθέτουμε. Το μόνο που ξέρουμε και το μόνο που κρατάμε από τις δηλώσεις του Dollner είναι ότι γύρω στο 2027 θα έρθει ένα νέο, entry-level μοντέλο για την Audi. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό