19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Υπάρχουν ποινικές ευθύνες, τις εντοπίζουμε σε τρία στελέχη – Δεν δόθηκαν απαντήσεις στο θέμα του μπαζώματος

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι είπε για τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη

Για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν μίλησε το πρωί της Τετάρτης 20/3 η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά. «Δεν δόθηκαν απαντήσεις στο θέμα του μπαζώματος», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει προανακριτική, μόνο άρση ασυλίας διότι όπως είπε «θα σκοντάψει στους νόμους» και συμπλήρωσε πως θα δοθεί αμνήστευση στα πολιτικά πρόσωπα.

«Επιμένουμε ότι πρόκειται για ένα έγκλημα παραλήψεων, που έχει και ποινικές ευθύνες. Τις εντοπίζουμε στα πρόσωπα τριών στελεχών, του κ. Καραμανλή, του κ. Καραγιάννη και του κ. Τριαντόπουλου» σημείωσε.

 

Ερωτηθείσα για το ποιες είναι οι ποινικές ευθύνες συγκεκριμένα για τον κ. Καραμανλή ανέφερε: «Ο κ. Καραμανλής ολιγώρησε, παραμέλησε, αδιαφόρησε στο να λάβει σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες που είχαν γίνει για τις ανεπάρκειες στους ελληνικούς σιδηροδρόμους».

«Υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας αλλά αν λειτουργούσαν όλες οι δικλίδες ασφαλείας δεν θα φτάναμε στον ανθρώπινο παράγοντα. Δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση» τόνισε.

Σχετικά με το θέμα του μπαζώματος επισήμανε ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις.

Για τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη η Βούλα Κεχαγιά εξήγησε ότι έχουν δοθεί απαντήσεις και ξεκαθάρισε ότι όλες οι μετοχές σε όλες τις εταιρίες του εξωτερικού έχουν μεταβιβαστεί.

Εστιάζοντας στην υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τη διαρροή των emails δήλωσε ότι ήταν «η κορυφή του παγόβουνου».

«Πώς έφυγαν τα στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών, από ένα στέλεχος της ΝΔ και πήγαν στο κόμμα της ΝΔ και από εκεί σε τουλάχιστον μία ευρωβουλευτή; Αυτό δείχνει ότι η ΝΔ προσπαθούσε να κάνει παραμάγαζό της το ΥΠΕΣ» τόνισε.

«Εφόσον δεν δοθούν οι απαντήσεις υπάρχει θέμα διαβλητότητας και όλο αυτό δείχνει τον τρόπο που η ΝΔ ως κυβέρνηση λειτουργεί, θέλει να ελέγχει τα πάντα» είπε κλείνοντας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό