19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τo OSCAR … κυβίστησης στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι συνεχείς αλλαγές των θέσεων του ΠΑΣΟΚ από τον Νίκο Ανδρουλάκη σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα εξακολουθεί να βραχυκυκλώνουν όχι μόνο τα στελέχη του κόμματος αλλά ακόμα και τους ψηφοφόρους γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από τις δημοσκοπήσεις. Η Χαριλάου Τρικούπη βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέφει και να μειώνει στο ελάχιστο τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κυβερνητική φθορά, ενώ πήρε σχετικά λίγα πράγματα από την δημοσκοπική βουτιά της Κουμουνδούρου.

Το θολό πολιτικό στίγμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που κάνει την μεγαλύτερη ζημιά σε μια παράταξη που αναζητά ακόμη την πυξίδα της. Δείχνει να πιέζεται τόσο από την ΝΔ και τα ισχυρά ερείσματα που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χώρο του παραδοσιακού κέντρου, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα πασοκογενή στελέχη που εξακολουθούν να βρίσκονται στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Το βέβαιο είναι πως αν υπήρχε Oscar για τις κυβιστήσεις τότε αυτό θα πήγαινε στον Νίκο Ανδρουλάκη. Δεν είναι μόνο οι συνεχείς αλλαγές στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων οι οποίες τονίστηκαν στην μάχη που πραγματοποιήθηκε στην βουλή τις προηγούμενες ημέρες. Είχε προηγηθεί το ζήτημα της επιστολικής ψήφου που ενώ αρχικά είχε ταχθεί υπέρ, «πάτησε» πάνω στην τροπολογία που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως την τελευταία στιγμή και έτσι αποφάσισε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Θολή» όμως στάση υπήρξε και στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Νίκος Ανδρουλάκης απέφευγε να εκφράσει την θέση του «προοδευτικού» κόμματος. Στο παρά πέντε και μετά από αρκετές αναβολές συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να αποφασιστεί που θα ακολουθήσει η οποία τελικά δεν ήταν κοινή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να μην θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, κάτι που δεν έπραξε στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, το 1/3 των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν τον γάμο και το δικαίωμα τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Χαριλάου Τρικούπη δείχνει να μοιάζει «παγιδευμένη» όσον αφορά το αφήγημα που θα πρέπει να ακολουθήσει. Βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει επιχειρεί να ακολουθήσει την τακτική του «όχι σε όλα» δείχνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις να θέλει να πάρει την θέση του. Απόντος του Στέφανου Κασσελάκη προσπαθεί να ηγηθεί της κεντροαριστεράς εντός του κοινοβουλίου κάτι που επιχείρησε να κάνει, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία, ο Αλέξης Τσίπρας όταν δεν είχε δικαίωμα να μιλήσει στην βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ωστόσο οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να συμπλέουν με αυτή την στρατηγική κάτι που αποτυπώνεται πλέον στις δημοσκοπήσεις. Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την τακτική που ακολουθεί, δείχνει να μην επιθυμεί να αρπάξει την ευκαιρία και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την δεύτερη θέση, η οποία όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές δείχνει να μετατρέπεται σε ντέρμπι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό