20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τότεναμ 2-0: Στεγνό καθάρισμα στο δεύτερο μέρος

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Τσέλσι ήταν απολύτη κυρίαρχος στο δεύτερο μέρος και επικράτησε 2-0 της Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι, με την ομάδα του Τούχελ να εδραιώνεται στην 3η θέση και να υποχρεώνει τη συμπολίτισσά της στην πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα επί Κόντε.

Η Τσέλσι έχει πάρει τον αέρα της Τότεναμ και αυτό δεν μπορεί να παραγνωριστεί. Μετά από τις δύο νίκες της στα ισάριθμα πρόσφατα ραντεβού των δύο ομάδων στα ημιτελικά του League Cup, οι μπλε του Λονδίνου υπέταξαν την συμπολίτισσα το βράδυ της Κυριακής (23/1) για την 23η αγωνιστική της Premier League, αποτέλεσμα που εδραίωσε τους γηπεδούχους στην 3η θέση της βαθμολογίας και υποχρέωσε τα σπιρούνια στην πρώτη ήττα τους στο πρωτάθλημα από τότε που ανέλαβε το τιμόνι τους ο Αντόνιο Κόντε.

Οι Χακίμ Ζιγές (47′) και Τιάγκο Σίλβα (55′) υπέγραψαν με τα γκολ τους την απολύτως δίκαιη επικράτηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης, με το 2-0 να διευρύνει μάλιστα το εκπληκτικό σερί της Τσέλσι απέναντι στην Τότεναμ σε αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην Premier League με αυτήν γηπεδούχο, μιας που μετράει 21 νίκες έναντι μόλις 1 της αντιπάλου της στα 32 τελευταία ραντεβού τους στο Στάμφορντ Μπριτζ (υπάρχουν και 10 ισοπαλίες).

Το ματς

Η Τσέλσι μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στο πρώτο 10λεπτο και έβαλε την Τότεναμ μέσα στην περιοχή της όμως δεν βρήκε το γκολ που ήθελε και στη συνέχεια, όσο περνούσαν τα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απορροφούν την πίεση που δέχονταν και να μην επιτρέπουν στους μπλε να μπαίνουν στην περιοχή τους και να απειλούν με καθαρές φάσεις την εστία του Λορίς.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους μάλιστα, ήταν οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε που πανηγύρισαν γκολ, όμως αυτό έγινε μόλις για λίγα δευτερόλεπτα, με τον διαιτητή να δίνει επιθετικό φάουλ σε σπρώξιμο του Κέιν στον Τιάγκο Σίλβα λίγο πριν σκοράρει εις βάρος του Κέπα, και την απόφαση του άρχοντα του αγώνα να μην αλλάζει και μετά την παρέμβαση του VAR.

Ωστόσο, όταν οι δύο ομάδες βγήκαν από τα αποδυτήρια μετά την ανάπαυλα, η Τσέλσι ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της και με ένα εκρηκτικό 10λεπτο έθεσε τις βάσεις για την κατάκτηση της νίκης. Η αρχή εγινε στο 47′, με τον Ζιγές να γίνεται κάτοχος της μπάλας ακριβώς έξω από τη μεγάλη περιοχή μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια του Χάντσον-Οντόι και με ένα αψεγάδιαστο φαλτσαριστό πλασέ με το αριστερό εκτέλεσε τον Λορίς για το 1-0.

Ακολούθησαν στα επόμενα λεπτά ευκαιρίες από τους Ζιγές και Μάουντ, για να έρθει τελικά η φάση του 55ου λεπτού ως επιστέγασμα της κυριαρχικής παρουσίας των γηπεδούχων στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους.

Ο Μέισον Μάουντ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Τιάγκο Σίλβα νίκησε με κεφαλιά τον Λορίς για το 2-0, για να φτάσει ο Άγγλος τις 20 ασίστ από την έναρξη της σεζόν 2019-2020 και να γίνει ο Βραζιλιάνος ο γηραιότερος (37 ετών και 123 ημερών) που σκοράρει σε ματς της Premier League μετά από τον Φεβρουάριο του 2013 (είχε βρει δίχτυα ο 39χρονος τότε Ράιαν Γκιγκς σε αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην ΚΠΡ).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ουδείς είχε αμφιβολία για το ποια ομάδα θα χαμογελούσε στο φινάλε, με την Τσέλσι να αποκτάει ένα πολύ σημαντικό μαξιλαράκι ασφαλείας αλλα και να δείχνει με την εικόνα της στο χορτάρι πως είναι σε καλύτερη κατάσταση από την αντίπαλό της, που δεν είχε κουράγιο για δεύτερη σερί ανατροπή μετά από το μεσοβδόμαδο έπος κόντρα στην Λέστερ.

Μοναδική καλή στιγμή για την Τότεναμ στο ντέρμπι ήταν η κεφαλιά του Κέιν λίγο πριν το φινάλε που απέκρουσε δύσκολα ο Κέπα, με το 2-0 να μένει ως το τέλος και να αποδίδει δικαιοσύνη βάσει της εικόνας και των δύο στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Σαρ, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο (73′ Καντέ), Ζιγές (91′ Σαούλ), Μάουντ, Χάντσον-Οντόι (87′ Αλόνσο), Λουκάκου

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λιορίς, Σάντσες, Ντάιερ, Τανγκάνγκα (57′ Σκιπ), Ντόχερτι, Γουίνκς (91′ Χιλ), Χόιμπιεργκ, Ντέιβις, Μπέρχβαϊν, Κέιν, Σεσενιόν (56′ Μόουρα)

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Τα highlights

Γουότφορντ – Νόριτς 0-3

Έβερτον – Άστον Βίλα 0-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ 1-0

Μπρέντφορντ – Γουλβς 1-2

Λιντς – Νιούκαστλ 0-1

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-3

Άρσεναλ – Μπέρνλι 0-0

Λέστερ – Μπράιτον 1-1

Η βαθμολογία της Premier League

Η επόμενη αγωνιστική

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό