20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τσιπ με επεξεργαστές ΑΙ ετοιμάζει η Apple για να τονώσει τις πωλήσεις Mac

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple Inc., με στόχο να ενισχύσει τις υποτονικές πωλήσεις υπολογιστών, ετοιμάζεται να αναθεωρήσει ολόκληρη τη σειρά Mac της με μια νέα οικογένεια εσωτερικών επεξεργαστών που έχουν σχεδιαστεί για να αναδεικνύουν την τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία, η οποία κυκλοφόρησε τους πρώτους Mac με τσιπ M3 πριν από πέντε μήνες, βρίσκεται ήδη κοντά στην παραγωγή της επόμενης γενιάς – του επεξεργαστή M4 – σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος. Το νέο τσιπ θα κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον τρεις κύριες ποικιλίες και η Apple προσπαθεί να ενημερώσει κάθε μοντέλο Mac με αυτό, είπαν οι άνθρωποι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή τα σχέδια δεν έχουν ανακοινωθεί.

Οι νέοι Mac βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια κρίσιμη στιγμή. Αφού κορυφώθηκαν το 2022, οι πωλήσεις Mac μειώθηκαν κατά 27% το τελευταίο οικονομικό έτος, το οποίο έληξε τον Σεπτέμβριο. Κατά την περίοδο των διακοπών, τα έσοδα από τη γραμμή υπολογιστών ήταν σταθερά. Η Apple προσπάθησε να δώσει νέα πνοή στην επιχείρηση Mac με μια εκδήλωση παρουσίασης που επικεντρώθηκε στο M3 τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά αυτά τα τσιπ δεν έφεραν σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση σε σχέση με το M2 από το προηγούμενο έτος.

Η Apple προσπαθεί επίσης να προηγηθεί στην τεχνητή νοημοσύνη, όπου θεωρείται «τελευταία και καταϊδρωμένη» σε σχέση με τη Microsoft, την Google της Alphabet και άλλους ομοτίμους της τεχνολογίας. Τα νέα τσιπ αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης ώθησης για την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων AI σε όλα τα προϊόντα της.

Η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει τους ενημερωμένους υπολογιστές από τα τέλη του τρέχοντος έτους και να επεκταθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Θα υπάρχουν νέοι iMac, MacBook Pro 14 ιντσών χαμηλής ποιότητας, MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών υψηλής ποιότητας και Mac mini – όλα με τσιπ M4. Αλλά τα σχέδια της εταιρείας θα μπορούσαν να αλλάξουν. Ένας εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η κίνηση θα σηματοδοτήσει ένα γρήγορο πρόγραμμα ανανέωσης για τα iMac και MacBook Pro, καθώς και οι δύο σειρές μόλις ενημερώθηκαν τον Οκτώβριο. Το Mac mini αναβαθμίστηκε τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2023.

Στη συνέχεια, η Apple σχεδιάζει να συνεχίσει με περισσότερους M4 Mac κατά τη διάρκεια του 2025. Αυτό περιλαμβάνει ενημερώσεις για το MacBook Air 13 ιντσών και 15 ιντσών μέχρι την άνοιξη, το Mac Studio γύρω στα μέσα του έτους και το Mac Pro αργότερα το 2025. Το MacBook Air έλαβε το τσιπ M3 τον περασμένο μήνα, ενώ τα Mac Studio και Mac Pro ενημερώθηκαν με επεξεργαστές M2 πέρυσι.

Η σειρά τσιπ M4 περιλαμβάνει μια βασική έκδοση που ονομάζεται Donan, πιο ισχυρά μοντέλα με το όνομα Brava και έναν κορυφαίο επεξεργαστή με την κωδική ονομασία Hidra. Η εταιρεία σχεδιάζει να επισημάνει τις δυνατότητες επεξεργασίας AI των στοιχείων και τον τρόπο ενσωμάτωσής τους με την επόμενη έκδοση του macOS, η οποία θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple.

Το τσιπ Donan έρχεται στο βασικό MacBook Pro, στο νέο MacBook Airs και σε μια low-end έκδοση του Mac mini, ενώ τα τσιπ Brava θα τρέχουν τα high-end MacBook Pro και μια ακριβότερη έκδοση του Mac mini. Για το Mac Studio, η Apple δοκιμάζει εκδόσεις τόσο με ένα τσιπ της εποχής M3 που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει όσο και με μια παραλλαγή του επεξεργαστή M4 Brava.

Ο επιτραπέζιος υπολογιστής της Apple υψηλότερης ποιότητας, ο Mac Pro, πρόκειται να αποκτήσει το νέο τσιπ Hidra. Το Mac Pro παραμένει το μοντέλο με τις χαμηλότερες πωλήσεις στη σειρά υπολογιστών της εταιρείας, αλλά έχει μια φωνητική βάση θαυμαστών. Αφού ορισμένοι πελάτες παραπονέθηκαν για τις προδιαγραφές των εσωτερικών τσιπ της Apple, η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει αυτό το μηχάνημα το επόμενο έτος.

Η μεγάλη εστίαση για την Apple φέτος είναι να προσθέσει νέες δυνατότητες AI στα προϊόντα της. Η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει προεπισκόπηση μιας σειράς νέων λειτουργιών στο συνέδριο προγραμματιστών του Ιουνίου. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των λειτουργιών έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούνται στις ίδιες τις συσκευές – αντί σε απομακρυσμένους διακομιστές – και τα ταχύτερα τσιπ θα βοηθήσουν στην προώθηση αυτών των βελτιώσεων. Η Apple σχεδιάζει επίσης να κάνει αναβαθμίσεις με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη στον φετινό επεξεργαστή iPhone.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό