24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τσίπρας ΟΕΝΓΕ: Τηλεδιάσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Τσίπρας ΟΕΝΓΕ: Ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού, θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το απόγευμα.

Τσίπρας ΟΕΝΓΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τηλεδιάσκεψη στις 18:00 με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την κατάσταση στα νοσοκομεία. 

Τηλεφωνική επικοινωνία με πρωθυπουργό

Σημειώνεται πως σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον οποίο και ενημερώθηκε για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε την ανάγκη ανάληψης όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και ζήτησε ενημέρωση για τα αποθέματα προληπτικού υλικού προφύλαξης για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αλλά και για την επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ.

Εξάλλου, σε παρέμβασή του με άρθρο που έφερε τον τίτλο «Μέτωπο ζωής σήμερα, μέτωπο λογικής αύριο» τόνισε μεταξύ άλλων: «Προέχει τούτη την ώρα είναι να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη, ενωμένοι σε ένα μέτωπο ζωής, για να υπάρξουν όσο γίνεται λιγότερες ανθρώπινες απώλειες. Αυτό σημαίνει, με ψυχραιμία και χωρίς πανικό, να τηρήσουμε ευλαβικά τις οδηγίες των επιστημόνων. Ταυτόχρονα όμως σημαίνει και να ενισχύσουμε τους ανθρώπους του ΕΣΥ, όσους δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Σποτ κατά του κορονοϊού με πρωταγωνιστές βουλευτές όπως δεν τους έχετε ξαναδεί

Σποτ με το τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη «Θα κάτσω σπίτι» και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζονται κατά σειρά καλώντας τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του

Είμαστε μια γροθιά, αλλά από απόσταση. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ #menoumespiti Πρώην υπουργοί, νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως δεν τους έχετε ξαναδεί στα σπίτια τους (δείτε εδώ)

Επίκαιρη ερώτηση Νίκου Παππά

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής νοτίου τομέα Αθηνών και τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης σχετικά με την “εξασφάλιση επάρκειας σε προϊόντα ατομικής προστασίας του γενικού πληθυσμού και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερβολικά αυξημένων τιμών που παρατηρούνται στην αγορά σε αυτά τα είδη”. Ο κ. Παππάς αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης πως η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει επάρκεια στα προϊόντα ατομικής προστασίας σε προσιτές τιμές, ενώ η ανάγκη ύπαρξης προσβάσιμης λιανικής τιμής αγοράς από όλους αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς πλέον περίπου 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι δεν εργάζονται και το μηνιαίο τους εισόδημα έχει αντικατασταθεί από ένα μηνιαίο επίδομα ύψους 533 ευρώ (ή 800 ευρώ για την περίοδο από 15 Μαρτίου ως 30 Απριλίου 2020). Υποστηρίζει, τέλος, “πως τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν αποδίδουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι καταγγελίες για εκτόξευση των τιμών και ανεπάρκεια των εν λόγω αγαθών, τόσο στην αγορά όσο και στα νοσοκομεία”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό