20 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τροχαίο στο λιμάνι με παράσυρση γυναίκας από μηχανάκι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τροχαίο στο Ρέθυμνο  σημειώθηκε νωρίς το πρωί μέσα στο λιμάνι. Η παράσυρση της πεζής γυναίκας από μηχανή , προκάλεσε για λίγα λεπτά αναστάτωση στο σημείο.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες εντός του λιμανιού στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα τον Τραυματισμό πεζής γυναίκας. Η άτυχη πεζή έπεσε στο έδαφος τραυματισμένη μετά την παράσυρση και στο λιμάνι έσπευσε ασθενοφόρο.

Πιο αναλυτικά, δίκυκλο όχημα, κινούμενο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, παρέσυρε τη γυναίκα, η οποία διέσχιζε εκείνη την ώρα τη διάβαση.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Η «μάστιγα» των τροχαίων

Τα στοιχεία από τα τροχαία δυστυχήματα στη χώρα τρομάζουν, ενώ η εικόνα αυτή δεν φαίνεται να αλλάζει. Σύμφωνα με τα στατιστικά της Τροχαίας, το 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2023 σημειώθηκαν 492 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, με 518 νεκρούς και 548 σοβαρά τραυματίες.

Τις ημέρες των εορτών σημειώθηκαν 95 τροχαία ατυχήματα σε όλη την χώρα με τουλάχιστον δέκα ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, ενώ 119 άτομα τραυματίστηκαν.

Η υπερβολική ταχύτητα, η κατανάλωση αλκοόλ και ουσιών κατά τη διάρκεια της οδήγησης και οι παραβάσεις που αφορούν στην οδηγική συμπεριφορά συγκαταλέγονται στις βασικές αιτίες των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νίκος Ρήγας: «Βιώνουμε κάθε μέρα σαν χώρα μια γενοκτονία στην άσφαλτο». Εστίασε ιδιαίτερα στα παιδιά, τονίζοντας πως πρέπει «να μάθουν από μικρά τις οδηγικές συμπεριφορές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό