18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τροπολογία για μετανάστες: Δεν θα γίνει η χώρα μπάτε σκύλοι, αλέστε

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με την νέα τροπολογία για τους παράτυπους μετανάστες  προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα σε όσους παράνομους μετανάστες καταφέρουν να αποδείξουν ως τις 30/11/2023 ότι εργάζονταν στη χώρα μας για τουλάχιστον 3 χρόνια, να λαμβάνουν άδεια διαμονής.

Η νέα αυτή τροπολογία παραδόθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης, και, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευιτκή επιτροπή, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε πως το πρόβλημα που επιχειρεί να λύσει η επίμαχη ρύθμιση είναι η έλλειψη εργατικών χεριών και ιδίως στους λεγόμενους εργάτες γης.

«Να μη δώσουμε χώρο στους λαϊκιστές στα ζητήματα του μεταναστευτικού. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία καθόλου για το ότι θα έκανα εκπτώσεις στη μεταναστευτική πολιτική και την πολιτική του να μη γίνει η χώρα μπάτε σκύλοι αλέστε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «είναι χαλαρή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό; Είμαστε της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων και αδιάφοροι για τους λαθρομετανάστες; Μιλούν οι αριθμοί γι’ αυτό: το 2019 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός, θυμίζω την εικόνα στα νησιά του Β. Αιγαίου και τη Μόρια και τη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας μια εικόνα χώρας χωρίς έλεγχο στις ροές».

Καλύτερη η κατάσταση σήμερα – Οι δομές πληρούν τα κριτήρια

«Η κατάσταση σήμερα δεν είναι ίδια, όλες οι δομές υποδοχής δημιουργήθηκαν στη διακυβέρνηση πληρούν τους μηχανισμούς ασφαλείας και μάλιστα πολλά από αυτά σήμερα έιναι σχεδόν άδεια. Είναι άδικο, αντιφατικό και ψευδές να κατηγορείται η κυβέρνηση ότι δεν έχει συγκροτημένη και σκληρή πολιτική στο μεταναστευτικό. Όλες οι αριστερές φωνές στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχουν επικρίνει τη κυβέρνηση με σειρά ψευδών κατηγοριών που έχει υιοθετήσει μεγάλη μερίδα του ευρωπαϊκού αριστερού Τύπου. Θα ήταν περίεργο, οξύμωρο και αντιφατικό για την αριστερά στην ΕΕ να είναι σκληρός ο κ. Μητσοτάκης και για την Ελλάδα και πρωθυπουργός ανοιχτών συνόρων» υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στο άρθρο 4 της τροπολογίας, ο υπουργός, είπε ότι ήδη σήμερα ισχύει η αυτόματη διαδικασία άδειας παραμονής ενός παρανόμως εισελθόντα στην Ελλάδα, σε 7 χρόνια. «Η διάταξη λέει ότι άπαξ, όσοι αποδείξουν ότι ήταν 3 χρόνια ως τις 30/11/23, αποκτούν το δικαίωμα που θα αποκτούσαν στα 7 χρόνια. Μιλάμε για ανθρώπους που είναι ήδη εδώ», είπε και πρόσθεσε: «τα 4 χρόνια νωρίτερα θα μας έβγαζε μια δεξαμενή 25.000-30.000 επιπλέον. Τόσοι κάνουν χρήση της 7ετιας γιατί δυστυχώς για μας κάποιος που ζει χρόνια παράνομος και έχει μάθει να ζει τη ζωή του στη σκιά συνήθως προτιμά αυτό τον τρόπο ζωής».

«Θα είναι ένα καλό πρώτο βήμα να μπει τάξη στο χάος γιατί εκτός όλων των άλλων, σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΕΕ θα έχει έναν λόγο επιπλέον», είπε ο υπουργός και εξήγησε: « δεν αλλάζει την 7ετια το νομοσχέδιο, δεν αφορά σε όσους μπήκαν πρόσφατα αλλά αυστηρά σε όσους μπορούν να αποδείξουν μέχρι τις 30/11  ότι ήταν εδώ 3 χρόνια. Η διάταξη στη πραγματικότητα, είναι η πιο σκληρή στο μεταναστευτικό, γιατί στις περισσότερες χώρες ΕΕ δίνεται ιθαγένεια ή άδεια διαμονής και για την οικογένεια».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό