23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τριαντόπουλος για το μπάζωμα στα Τέμπη: «Δεν έδωσα καμία εντολή»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ερώτηση που δέχτηκε στη Βουλή σχετικά με τις καταγγελίες ότι εκείνος έδωσε εντολή για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών απάντησε ο Χρήστος Τριαντόπουλος. Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι η διαμόρφωση του χώρου έγινε από το συντονιστικό όργανο μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε: «Οι ισχυρισμοί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το είχα υπογραμμίσει και τον Νοέμβριο το κάνω και τώρα. Οι αρμόδιοι του Συντονιστικού μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής προχώρησαν στην διαμόρφωση του χώρου μετά από ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα. Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες και να εντοπιστούν τα θύματα. Διαμόρφωσαν τον χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και τις επιχειρησιακές ανάγκες. Όχι με εντολές.

Προχώρησαν σε ενέργειες ώστε να ολοκληρώσουν το έργο τους και να προχωρήσουν την έρευνα, να ανταποκριθούν στις ανάγκες οικογενειών. Τίποτα περισσότερο. Δεν έδωσα εντολές για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο. Δεν είχα τέτοιες αρμοδιότητες. Δεν συμμετείχα καν στο συντονιστικό. Δεν αναφέρομαι στο εξώδικο του κ. Αγοραστού άλλωστε το έχει δηλώσει και ο ίδιος. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν. Τα λέω όλα αυτά με σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων και στην δικαιοσύνη που θα ρίξει φως σε όλα . Μέλημα μας το ποτέ κάνα να γίνει πραγματικότητα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό