16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Στα ύψη οι προκρατήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Διπλή ευκαιρία για…μίνι διακοπές έχουν όσοι ξεκουράζονται τα Σαββατοκύριακα καθώς το τριήμερο της 25ης Μαρτίου είναι προ των πυλών και έρχεται αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα δίνοντας τη δυνατότητα για μια ακόμα σύντομη απόδραση.

Οι προκρατήσεις τόσο στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης όσο και στα ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς έχουν «χτυπήσει» κόκκινο από καιρό με το μεγαλύτερο μέρος να καταγράφει πληρότητα πάνω από 80% ενώ κάποιες περιοχές είναι ήδη sold out.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου E – Real Estates οι αρκαδικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στις επιλογές των εκδρομέων για το τριήμερο καθώς η πληρότητα στα Airbnb στη Βυτίνα είναι στο 97%, στο Λεβίδι στο 95%, στη Βλαχέρνα στο 88%, στη Στεμνίτσα στο 84% ενώ σε Δημητσάνα, Λαγκάδια και Ζάτουνα έχει ήδη αγγίξει το 100%.

Δημητσάνα / Eurokinissi

«Οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα θα έλεγα, πολύ γρήγορα έχουμε φτάσει το 100% πλέον ο κόσμος ψάχνει όλα τα ξενοδοχεία για να βρει κάποια ακύρωση» μάς αναφέρει ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Δημητσάνα Παναγιώτης Κουστένης ενώ συμπληρώνει «την Κυριακή το βράδυ έχουμε το έθιμο της λαμπαδηδρομίας στη Δημητσάνα. Σβήνουν τα φώτα του χωριού, μιλάμε για 5.000 κόσμου που κρατούν λαμπάδες και είναι ντυμένοι τσολιάδες. Θα έχει πολύ μπαρούτι και είναι και ένας λόγος που έχουν γίνει οι κρατήσεις τόσο νωρίς».

Το 100% έχουν ήδη αγγίξει και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Καστοριά ενώ πάνω από 90% καταγράφουν και τα Airbnb στα Ιωάννινα, όπου οι προκρατήσεις αγγίζουν το 96%, στα Καλάβρυτα και την Πορταριά το 93% ενώ η Μακρυνίτσα και το Ναύπλιο φτάνουν το 90%.

Ναύπλιο / Eurokinissi

«Ήδη όλη η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων έχει πληρότητα στα ξενοδοχεία πάνω από 80% ενώ όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε το τριήμερο θεωρούμε ότι εύκολα θα είμαστε πολύ κοντά και στο 100%» μας επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης.

Υψηλές προκρατήσεις από 74% έως 87,5% καταγράφονται και στα AirBnb σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Πιο αναλυτικά:

Δείτε τις τιμές Airbnb σε δημοφιλείς προορισμούς 

Πάντως όσοι έχουν επιλέξει να φύγουν για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου θα πρέπει να υπολογίζουν και το κόστος διαμονής το οποίο μάλιστα είναι υψηλό στους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του E-Real Estates το κόστος για μια 4μελή οικογένεια ή και παρέα σε AirBnb διαμορφώνεται ως εξής:

Στο Λεβίδι το κόστος διαμορφώνεται από 635€, στη Βυτίνα από 1.281€ (881€ αρχές του μήνα), στη Στεμνίτσα από 1.234€, όταν αρχές του μήνα το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφωνόταν από 510€ . Στο Αρκαδικό χωρίο Βλαχέρνα πλέον διαμορφώνεται από 705€ ενώ στις αρχές του μήνα από 329€.

Καρπενήσι / Eurokinissi

Στην Αράχωβα, το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται πλέον από 546€ (αρχές του μήνα από 430€).

Στα Καλάβρυτα με μόλις 6 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb το κόστος ξεκινά από 846€, έναντι των 560€ αρχές του μήνα για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα.

Στη Μακρινίτσα το κόστος μίσθωσης διαμορφώνεται από 529€ (434€ αρχές του μήνα) ενώ στην Πορταριά από τα 752€.

Η πόλη των Ιωαννίνων αριθμεί 17 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο να κυμαίνονται από 444€.

Στο Μέτσοβο, το κόστος διαμονής κυμαίνεται από 432€ ενώ στο Καρπενήσι από τα 564€.

Στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας το κόστος διαμορφώνεται από 335€ για τρεις διανυκτερεύσεις ενώ στην Καλαμπάκα από 394€ (αρχές του μήνα από 300€) .

Στο Ναύπλιο το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 423€ (243€ αρχές του μήνα) σε κατοικία κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και τετραμελή παρέα ενώ στην Καλαμάτα με 71 διαθέσιμα προς μίσθωση αυτοτελή ακίνητα κυμαίνεται από 235€.

Πήλιο – Αγία Κυριακή / Eurokinissi

Όσοι δεν κατάφεραν να βρουν διαθέσιμα καταλύματα στους δημοφιλείς προορισμούς είτε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν μακριά από την Αθήνα για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, μπορούν να επιλέξουν είτε κοντινούς προορισμούς στην Πελοπόννησο, σε αποστάσεις που δεν ξεπερνούν τις 2-2,5 ώρες είτε να επιλέξουν προορισμούς όπως η Χαλκίδα, ο Άγιος Κωνσταντίνος ,τα Καμένα Βούρλα, αλλά και το παραλιακό μέτωπο του Ν. Αττικής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό