22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τριάντα τραυματίες από πρόσκρουση φέρι μποτ στην προβλήτα της Νάπολι

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ακόμη τριάντα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, μετά από πρόσκρουση φέρι μποτ στην προβλήτα του λιμανιού της Νάπολι.

Εκτιμάται ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, το φέρι μποτ αντιμετώπισε δυσκολίες κατά την πρόσδεση, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην προβλήτα, ενώ δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους. Η πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί επιβάτες που ήταν όρθιοι εκείνη τη ώρα, καθώς ετοιμάζονταν για την αποβίβαση. Η κατάσταση των 30 τραυματιών, δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ και η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά, είναι εκτός κινδύνου.

Στο φέρι μποτ επέβαιναν εκατοντάδες επιβάτες, που έρχονταν από το Κάπρι της Νότιας Ιταλίας. Άμεση ήταν η ανταπόκριση της ιταλικής αστυνομίας, αλλά και των λιμενικών αρχών που έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος που οδήγησε στο ατύχημα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες. 

«Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις του ατυχήματος που σημειώθηκε στο λιμάνι της Νάπολι, κατά τη φάση πρόσδεσης του πλοίου “Isola di Procida” στην προβλήτα Beverello. Εκφράζω την αλληλεγγύη και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Τούλιο Φεράντε, την ώρα που το υπουργείο Μεταφορών της Ιταλίας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις λιμενικές αρχές προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό