22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τρεις εβδομάδες διορία για τα πορίσματα των κομμάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Διορία τριών εβδομάδων προκειμένου να καταθέσουν τα πορίσματά τους επί της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, η οποία διερευνά τα αίτια της τραγωδία των Τεμπών έχουν τα κόμματα, με την επιτροπή να ολοκληρώνει τις εργασίες της εν μέσω οξείας πόλωσης και την αντιπολίτευση να αποχωρεί καταγγέλλοντας συγκάλυψη.

Άγνωστο παραμένει το εάν τα αποχωρήσαντα κόμματα – όλη η αντιπολίτευση δηλαδή πλην της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας – θα αποφασίσουν να καταθέσουν τις δικές τους πορισματικές θέσεις. Κατά πληροφορίες πάντως, το ΠΑΣΟΚ δεν αναμένεται να υποβάλει πόρισμα, θεωρώντας πως δεν περιποιεί τιμή η κατάθεση εννιά διαφορετικών κειμένων.

Θεωρείται δεδομένο σε κάθε περίπτωση πως το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από εκείνα της αντιπολίτευσης. Η πλειοψηφία εκτιμά πως κατά τις τρίμηνες συνεδριάσεις φωτίστηκαν τα μοιραία λάθη που έγιναν από το σταθμάρχη και τους μηχανοδηγούς, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των μαρτύρων ξεκαθάρισε πως οι εμπλεκόμενοι δεν εφάρμοσαν τον Γενικό Κανονισμό Κίνησης, ενώ σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κρίσιμοι μάρτυρες κατέθεσαν πως εάν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

Λίγο πριν πέσει η αυλαία της εξεταστικής, κατέθεσε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ήταν στο τιμόνι του υπουργείου Υγείας την περίοδο της τραγωδίας, υποστηρίζοντας πως δεν είχε αρμοδιότητα για οποιαδήποτε παρέμβαση στον τόπο του δυστυχήματος, καθώς και πως δεν συμμετείχε σε συσκέψεις της Πολιτικής Προστασίας, παρά μόνο σε εκείνες που πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και αφορούσαν σε ζητήματα θυμάτων και ασθενών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό