20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τραγωδία σε σχολική εκδρομή σε λίμνη- Νεκροί 13 μαθητές και 2 καθηγητές

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε τραγωδία εξελίχθηκε μια σχολική εκδρομή στην πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας, το απόγευμα της Πέμπτης 18/1, όταν μια βάρκα στην οποία επέβαιναν μαθητές και καθηγητές ανετράπη, με απολογισμό 15 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του New Sunrise School στην πόλη Βαντοντάρα βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή στη λίμνη Motnath. Αγνοώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, το σκάφος πήρε περισσότερους επιβάτες από την προβλεπόμενη χωρητικότητά του, βάζοντας πλώρη για μια φαινομενικά ακίνδυνη βόλτα στη λίμνη, ωστόσο η βάρκα δεν άντεξε και αναποδογύρισε.

Σε δευτερόλεπτα ξέσπασε πανικός, με τα ουρλιαχτά των παιδιών να γεμίζουν τον αέρα.

Ενώ 23 μαθητές και 4 καθηγητές διασώθηκαν, η ζοφερή πραγματικότητα ξεδιπλώθηκε καθώς οι έρευνες συνεχίζονταν. Μέχρι το βράδυ, επιβεβαιώθηκε ότι 15 άτομα, μεταξύ των οποίων η πλειονότητα των παιδιών, είχαν χάσει τη ζωή τους στην τραγωδία.

Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια ξέφρενη αναζήτηση επιζώντων γύρω από τη λίμνη. «Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 15», είπε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του νοσοκομείου Ραντζάν Άγιερ.

Άλλοι αξιωματούχοι του νοσοκομείου, που δεν έδωσαν τα ονόματά τους, είπαν ότι στα θύματα περιλαμβάνονται παιδιά ηλικίας 10 ετών μαζί με δύο από τους δασκάλους τους.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έγιναν αμέσως σαφή, αλλά ένας αξιωματούχος της περιοχής Βαντοντάρα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πιστεύεται ότι επέβαιναν 27 άτομα.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τη θλίψη του για το ατυχές περιστατικό και ανακοίνωσε ποσό έκτακτης αποζημίωσης για τις οικογένειες των νεκρών.

«Θλίψη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω της ανατροπής βάρκας στη λίμνη Harni στη Βαντοντάρα. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες που θρηνούν αυτή την ώρα. Είθε οι τραυματίες να αναρρώσουν σύντομα. Η τοπική διοίκηση παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες. Θα δοθεί στους συγγενείς κάθε θανόντος έκτακτη αποζημίωση ύψους 2 lakh από το PMNRF. Στους τραυματίες θα δοθούν 50.000 ρουπίες», έγραψε ο ινδός πρωθυπουργός στο X.

Distressed by the loss of lives due to a boat capsizing at the Harni lake in Vadodara. My thoughts are with the bereaved families in this hour of grief. May the injured recover soon. The local administration is providing all possible assistance to those affected.

An ex-gratia…

— PMO India (@PMOIndia) January 18, 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό