18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τραγωδία με τον Έλληνα σκιέρ στη Βουλγαρία

Ειδήσεις Ελλάδα

Τραγικό τέλος φαίνεται πως είχε η αναζήτηση του Έλληνα σκιέρ που αγνοούνταν αφού καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα. Όπως μεταδίδει το novinite.com, εντοπίστηκε η σορός του άνδρα για τον οποίο είχε στηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όταν το σημείο που έκανε σκι με άλλους τρεις φίλους του «χτυπήθηκε» από χιονοστιβάδα. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Αυτόπτης μάρτυρας της χιονοστιβάδας εξήγησε στο bTV ότι η ομάδα κατέβηκε από το πιο απότομο σημείο της πλαγιάς. Η επιχείρηση έρευνας έχει ολοκληρωθεί. «Νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και σχολιάσαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο ο ένας μετά τον άλλο. Δεν έφεραν σακίδια πλάτης. Προφανώς, δεν ήταν προετοιμασμένοι». Αυτό εξήγησε στο bTV ο Stefan Hristov, ένας από τους συμμετέχοντες στη διάσωση όσων θάφτηκαν από τη χιονοστιβάδα.

«Κατά τη διάρκεια της κατάβασης, ένας από αυτούς έκοψε την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Ξεκίνησε ολόκληρη η πλαγιά – περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Διασπάστηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το βλέπεις, αλλά δεν ήταν καθόλου ωραίο και ειρηνικό να ξέρεις ότι ήταν εκεί. Καλέσαμε το 112. Στη συνέχεια, η διάσωση έκτακτης ανάγκης έφυγε και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς», πρόσθεσε.

«Το περιστατικό αφορούσε Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για το σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή και εκεί πήραν ένα σκόπιμο ρίσκο. Μπήκαν σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περιοχή», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας ορεινής διάσωσης, Εμίλ Νέσεφ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ, η περιοχή ήταν δύσκολα προσβάσιμη, καθώς το σημείο όπου καταπλακώθηκαν οι σκιέρ ήταν εκτός πίστας και δεν είχε μηχάνημα για να αντιμετωπίζονται οι χιονοστιβάδες. Η χιονοστιβάδα είχε μέγεθος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων, ορισμένοι σκιέρ κατάφεραν να βγουν από το «κλοιό» της χιονοστιβάδας, αλλά ένα άτομο παρέμεινε θαμμένο κάτω από το χιόνι.

«Τέσσερις Έλληνες πολίτες και snowboarders καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους. Ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν» δήλωσε αρχικά άτομο από την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης

Στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου μετείχαν πάνω από 25 διασώστες βουνού με 4 σκύλους. 

Μετά το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση, με την οποία συμβουλεύει τους πολίτες να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς, ενώ όλες οι πίστες είναι κλειστές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό