22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τραγική εικόνα: Αυτοσχέδια νεκροτομεία, φορτηγά-καταψύκτες παγωτών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εικόνα είναι τραγική. Στα φορτηγά εικονίζονται χαμογελαστά παιδιά να απολαμβάνουν χωνάκια παγωτού. Στο εσωτερικό τους όμως κρύβουν την φρίκη καθώς μετατράπηκαν σε αυτοσχέδια νεκροτομεία για τα θύματα του καταστροφικού πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι στη Λωρίδα της Γάζας  αναγκάζονται να μεταφέρουν τις σορούς των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε φορτηγά -καταψύκτες παγωτού επειδή η μεταφορά τους σε νοσοκομεία είναι πολύ επικίνδυνη αλλά και γιατί  τα νεκροταφεία έχουν έλλειψη χώρου.

«Το νεκροτομείο του νοσοκομείου μπορεί να πάρει μόνο 10 πτώματα, επομένως έχουμε φέρει αυτά τα φορτηγά  για να συντηρήσουμε τα νεκρά σώματα των μαρτύρων”, δήλωσε ο Δρ Yasser Ali από το νοσοκομείο Shuhada Al-Aqsa στο Deir Al-Balah.

Οι αρχές στη Γάζα δήλωσαν ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτώσει περισσότερους από 2.670 ανθρώπους, το ένα τέταρτο των οποίων είναι παιδιά, ενώ σχεδόν 10.000 έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής. Τα νοσοκομεία έχουν έλλειψη προμηθειών και πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό τραυματιών.

Αν ο πόλεμος συνεχιστεί δεν θα μπορέσουμε να θάψουμε τους νεκρούς μας είπε ο Ali.

Ήδη οι αρχές άρχισαν να  σκάβουν μαζικούς τάφους, δήλωσε ο επικεφαλής του κυβερνητικού γραφείου Τύπου, Salama Marouf.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό