16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τρία πολύ ενδιαφέροντα concepts ετοιμάζει η Honda

Ειδήσεις Ελλάδα

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά τρία νέα πρωτότυπα ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει η Honda στο “Japan Mobility Show” που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Οκτώβριο και πρωταγωνιστής ανάμεσα τους θα είναι το Specialty Sports Concept για το οποίο ο κατασκευαστής αποκαλύπτει τις λιγότερες λεπτομέρειες. Είναι δεδομένο ότι θα εξοπλίζεται με κάποιου είδους αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο και θα προσφέρει “την αγνή χαρά της οδήγησης” αψηφώντας τους περιορισμούς του χρόνου ακόμα και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και του εκδημοκρατισμού της τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Όπως καταλαβαίνεις, τα… μαρκετινίστικα δεν παρέχουν καμία ουσιαστική πληροφορία αν και οι φήμες που κυκλοφορούν λένε ότι το πρωτότυπο θα είναι μία πρόγευση του διαδόχου του θρυλικού NSX (ή μήπως του εξίσου θρυλικού S2000😉 που περιέχεται στο μεσοπρόθεσμο πλάνο της ιαπωνικής μάρκας και θα στηρίζεται περισσότερο στην αίσθηση και τις επιδόσεις παρά στα απόλυτα νούμερα – έχουμε δει πολλάκις μέχρι τώρα βέβαια τι μπορεί να προσφέρει ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο ακόμα και όταν τα νούμερα δεν είναι αυτοσκοπός.

Σε κάθε περίπτωση, το Specialty Sports Concept παραμένει ένα μεγάλο αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον ερωτηματικό σε αυτό το σημείο, όμως γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι μόνο του στον χώρο της Honda στα τέλη του Οκτωβρίου. Μαζί του θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα που θα ονομάζεται “Sustainia-C” αλλά και ένα λιλιπούτειο ηλεκτρικό με όνομα “CI-MEV”. Το πρώτο είναι ξεκάθαρο ότι αντλεί επιρροές από το Honda e αλλά το highlight του δεν είναι το design. Το Sustainia-C κατασκευάζεται από ανακυκλωμένη ακρυλική ρητίνη που σύμφωνα με την Honda μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον αυξάνοντας δραστικά τον παράγοντα βιωσιμότητα. Μία διαφορετική έκφανση βιωσιμότητας παρουσιάζει το διθέσιο CI-MEV που προσφέρει μία εναλλακτική κινητικότητας για τις περιπτώσεις όπου η αστική συγκοινωνία δεν επαρκεί ή όταν υπάρχουν δυσκολίες στο περπάτημα μεγάλων αποστάσεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό