23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το WiFi των Τζαζ είναι ανοιχτό μόνο σε όσους απαρνιούνται το σουτ του Τζόρνταν

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Γιούτα Τζαζ το τερμάτισαν! Για άλλη μία φορά έδειξαν πόσο μισούν τον Μάικλ Τζόρνταν, έπειτα απ’ τους χαμένους τελικούς του 1998 με τους Σικάγο Μπουλς. Στο «Delta Center» το όνομα του WiFi έχει να κάνει με τον θρύλο του ΝΒΑ και εμπεριέχει μία πονεμένη ιστορία, που δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα.

Στις 14/6/1998 ο Μάικλ Τζόρνταν με ένα σουτ που έμεινε στην ιστορία έγραψε την τελευταία παράγραφο του επικού κεφαλαίου του με τους Μπουλς, σκοράροντας για να χαρίσει στο Σικάγο το έκτο πρωτάθλημα! Οι «ταύροι» έχοντας κατακτήσει ήδη δύο σερί τίτλους (1996, 1997) επανερχόμενοι μετά το πρώτο τους three-peat, «διψούσαν» για τον ιδανικό επίλογο της δυναστείας τους.

Όμως, οι Γιούτα Τζαζ του Καρλ Μαλόουν και του Τζον Στόκτον, από την πλευρά τους ήθελαν να χαλάσουν το «πάρτι» των Μπουλς και φυσικά να γευτούν το «νέκταρ» του τίτλου, παίρνοντας και ρεβάνς για την ήττα τους στους τελικούς του 1997. Φτάνοντας στο Game 6 είχαν καταφέρει να αντιδράσουν στο break των “ταύρων” και παρότι ήταν πίσω με 3-2, είχαν δύο ματς στην έδρα τους, για να κάνουν το 2/2 και να πάρουν τον τίτλο. Όμως, ο «Air» είχε αποφασίσει ότι δε θα υπάρξει Game 7!

Οι Τζαζ προηγούνται για έναν πόντο (86-85). Ντρίπλα, προσποίηση, ο Ράσελ στο παρκέ και ο Τζόρνταν σηκώθηκε από τα 6,5 μέτρα για να σουτάρει και να ευστοχήσει σε ένα από πλέον ιστορικά σουτ της καριέρας του, το «Last Shot», για το 86-87. Ο Στόκτον δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο και ο Τζόρνταν πανηγύρισε με την χαρακτηριστική χειρονομία δείχνοντας τα έξι πρωταθλήματά του.

Οι οπαδοί των γηπεδούχων ισχυρίζονται, μέχρι και σήμερα, πως ο Air έσπρωξε τον Ράσελ και δεν μπορούν να «χωνέψουν» αυτή την ήττα. Γι’ αυτό και στο «Delta Center» το όνομα του WiFi γράφει «Jordan Pushed Off», δηλαδή ο Τζόρνταν έσπρωξε και προφανώς είναι ανεπιθύμητος στο Σολτ Λέικ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό