23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το WhatsApp θα υποστηρίζει σύντομα επικοινωνία με άλλες εφαρμογές messaging

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι νέοι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) έχουν ως αποτέλεσμα το WhatsApp και το Facebook Messenger να χαρακτηρίζονται ως gatekeepers. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι διαλειτουργικές με άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, και τώρα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το πώς θα λειτουργήσει αυτό.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού του WhatsApp, Dick Brouwer, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των εφαρμογών σε συνέντευξή του στο Wired. Για αρχή, ο Brouwer λέει ότι η υποστήριξη cross-app θα είναι προαιρετική και εξήγησε τον λόγο:

Μπορώ να επιλέξω αν θέλω ή όχι να συμμετέχω στο να είμαι ανοιχτός στην ανταλλαγή μηνυμάτων με τρίτους. Αυτό είναι σημαντικό, διότι θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη πηγή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και απάτης.

Οι χρήστες του WhatsApp που ενεργοποιούν την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των εφαρμογών θα δουν ένα ξεχωριστό φάκελο εισερχομένων “συνομιλίες τρίτων” στην κορυφή του μενού συνομιλιών τους. Ο Brouwer αιτιολόγησε ότι ένα ξεχωριστό inbox ήταν απαραίτητο επειδή το WhatsApp δεν μπορεί να υποσχεθεί το ίδιο επίπεδο ασφάλειας και ιδιωτικότητας με τα native μηνύματα.

Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που θέλουν να είναι διαλειτουργικές με το WhatsApp ή το Facebook Messenger θα πρέπει να υπογράψουν συμφωνία με τη Meta και να ακολουθήσουν τους όρους της εταιρείας. Επιπλέον, ο Brouwer αναφέρει ότι η Meta θα ήθελε και άλλες εφαρμογές να χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης Signal, σε αντιστοιχία με τις δικές της εφαρμογές. Προσθέτει ότι οι third-party εφαρμογές θα πρέπει να συνδεθούν με τους servers του WhatsApp προκειμένου να μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα από αυτές.

Ωστόσο, ο Brouwer προσθέτει ότι οι third-party εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα διαφορετικό πρωτόκολλο, αν αυτό πληροί τα πρότυπα ασφαλείας του WhatsApp. Επιπλέον, οι third-party εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα proxy μεταξύ των servers του WhatsApp και των δικών τους εφαρμογών, αν και αναγνωρίζει τους κινδύνους ασφαλείας αυτής της προσέγγισης.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό